Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Дата: від до Скинути

Зіньківські ліцеїсти перемогли в обласному історичному  конкурсі

Зіньківські ліцеїсти перемогли в обласному історичному конкурсі

23 листопада відбувся обласний історичний конкурс «Ми, діти твої, Полтавщино, вивчаємо віхи твої» за допомогою дистанційних технологій освіти. Учні Зіньківського ліцею ім. М.К. Зерова готують роботи для цього творчого змагання від моменту його започаткування й досягають суттєвих результатів. Нинішній рік у цьому плані не став винятком. До 130-річчя заснування Полтавського краєзнавчого музею ім. Василя Кричевського, а саме такою була тема конкурсу, десятикласники Юлія Перепелиця та Арсеній Ємельянов здійснили екскурсію до музею родини Кричевських в Опішні. Директор закладу Антон Плохой ознайомив ліцеїстів із матеріалами, пов’язаними з перебуванням відомого архітектора, засновника стилю українського модерну Василя Кричевського в Опішні під час його роботи над будинком Полтавського губернського земства. Після тих відвідин ліцеїсти підготували на конкурс дві роботи: Юлія Перепелиця – «Василь Кричевський: на вістрі боротьби за все українське» в номінації «Наукова стаття» (керівник – Світлана Боровик); Арсеній Ємельянов – «Опішнянський слід у долі Василя Кричевського» в номінації «Відеоролик» (керівник – Людмила Гавриш). Саме остання робота й здобула диплом І ступеня.

11:12 07.12.2021

Хустка – улюблений оберіг і окраса. Але не для штор

Хустка – улюблений оберіг і окраса. Але не для штор

Хустка – це фізичний захист, адже вона береже голову, плечі людини від холоду, спеки, дощу й вітру. І водночас оберіг, адже віддавна вважалося, що він захищає жінку від зла. 2019 року в нашій країні почали вшановувати цей прадавній і де в чому містичний елемент національного вбрання. Поки що неофіційно. 7 грудня жінки різного віку та соціального статусу об’єднуються заради збереження українських традицій. Про деякі з тих, які панували на Зіньківщині, розповідає лист-спогад, який надійшов нещодавно до нас:

08:45 07.12.2021

Староста Валентина ХРИПКО:  "Бути корисною  для людей"

Староста Валентина ХРИПКО: "Бути корисною для людей"

День місцевого самоврядування – свято кожного жителя Зіньківської громади, адже разом ми – сила, що вирішує питання місцевого значення, які відіграють вирішальну роль у розвитку та розбудові наших населених пунктів, забезпеченні їх життєдіяльності.

08:15 07.12.2021

До уваги платників  єдиного податку другої  групи!

До уваги платників єдиного податку другої групи!

Зіньківська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області повідомляє, що на підставі рішення восьмої (позачергової) сесії Зіньківської міськради восьмого скликання «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Зіньківської міської ради» від 9 липня 2021 року на 2022-й для платників єдиного податку другої групи застосовується ставка 17% від розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) періоду. Тому платникам єдиного податку другої групи, які здійснюють підприємницьку діяльність на території Зіньківської міськради, для уникнення непорозумінь щодо нарахованих сум єдиного податку та вірного відображення щомісячних нарахувань необхідно подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування не пізніше, ніж до 16 грудня 2021 року.

16:21 06.12.2021

Шановні військовослужбовці, дорогі ветерани Збройних Сил України!

Шановні військовослужбовці, дорогі ветерани Збройних Сил України!

Сердечно вітаю вас із Днем Збройних Сил України.  Боєздатні Збройні Сили України – це здобуток і заслуга мільйонів українців, в тому числі й жителів Зіньківської громади – істинних патріотів своєї держави, які щоденно роблять свій внесок у розбудову армії, захищаючи Україну, тренуючись на військових полігонах, допомагаючи армії як волонтери.

07:30 06.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора