A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відкрили та освятили криничку у Шилівці

Дата: 16.02.2022 18:30
Кількість переглядів: 591

Сьогодні у селі Шилівка, за ініціативи місцевих воїнів-афганців, відбулося урочисте відкриття кринички – невичерпного джерела прадавньої історії її жителів.

Участь у заході взяли міський голова Сергій Максименко, голова ради ветеранів Володимир Прислонський, депутат міської ради Людмила Кімлик-Яроха, староста Шилівського старостинського округу Віра Кімлик, воїни-афганці Зіньківської громади, місцеві активісти, громадськість.

- Близько 15 років тому тут було гарне місце для відпочинку, встановлені лавочки та стіл, зруб із журавлем, огорожа (тин), на якій висіли глиняні горщики. Тут било джерело, краса заворожувала. Чимало родин приходили та приїжджали сюди, аби відпочити душею і тілом: зварити смачну польову кашу, пограти у м’яча, поплавати у річці, помилуватися мальовничим краєвидом, – розповідає староста села Віра Кімлик. – З роками, джерело замулилося, огорожа, лавочки, стіл, зруб, журавель – все прийшло у негідність.

Щоб відновити і зберегти пам’ятку природи, довелося докласти чималих зусиль шилівським активістам. Григорій Шило, Юрій Скрипник та Сергій Горобій розчистили джерело та окультурили територію, що навколо. Встановили східці та поміст, дубовий зруб із декоративним маяком, огорожу, стіл та лавочки, що були змайстровані завдяки таланту та вмілим рукам Сергія Горобія (до речі, Сергій – син воїна-афганця) та Віктора Мірошніченка.

- Відрадно, що серед нас є небайдужі люди, які беруть активну участь у житті, розвитку та благоустрої рідного села, показують достойний приклад для наслідування молодому поколінню та своїм землякам, - тішиться Віра Семенівна.

Митрофорний протоієрей, благочинний 10-го округу Іван Бабич провів церемонію освячення шилівської кринички.

Чимало місцевих жителів зібралися на дійство, де кожен мав змогу скуштувати води з освяченої криниці, зробити світлини напам’ять, послухати пісень, у виконанні аматорів сільського клубу, та поласувати різноманітними смаколиками, що приготували шилівські господині.

На зображенні може бути: 16 людей, люди стоять, дерево та на відкритому повітріФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора