A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Північно-Східне міжрегіональне управління Держпраці інформує

Який державний орган визначає належність окремих медичних посад та професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я державної або комунальної форми власності, до посад, визначених Постановою №

Віднесення окремих медичних посад та професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я державної або комунальної форми власності, до посад, визначених Постановою № 2, не відноситься до компетенції Мінекономіки.

11:29 17.02.2022

Яким чином застосовуються положення Постанови № 2 для медичних працівників закладів охорони здоров’я, які працюють за сумісництвом?

Стосовно роботи за сумісництвом інформуємо, що відповідно до частини другої статті 21 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП) працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах організаціях, якщо інше не передбачено законодавством, колективним договором або угодою сторін. Ця норма закону дозволяє працівникам, крім основного трудового договору, укладати трудові договори про роботу за сумісництвом.

10:00 16.02.2022

Управління Держпраці застерігає!

Набула чинності Постанова Кабміну від 12.01.2022 року за № 2 — «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я». Держаудитслужба перевірить лікарні, в яких керівники примусово переводять медпрацівників на неповну ставку.

09:36 03.02.2022

Зарплата медиків з 01.01.2022 року

Кабінет Міністрів установив, що з 01.01.2022 розмір нарахованої заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути: менше 20 000 грн. лікарям (крім лікарів-інтернів) та професіоналам з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я; менше 13 500 грн. для посад молодших спеціалістів з медичною освітою (фахових молодших бакалаврів), фахівцям з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти, першим (бакалаврський) рівнем вищої медичної освіти і магістрів з медсестринства. Також встановили: граничний розмір надбавок, передбачених у підпункті «а» підпункту 2 пункту 3 постанови КМУ від 30.08.2002 № 1298 може бути збільшений для досягнення розміру нарахованої заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності; ці надбавки не враховують під час установлення доплат та інших надбавок медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності; диференціацію заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності здійснюють у межах фонду оплати праці шляхом встановлення доплат та надбавок з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи; у разі встановлення медичному працівнику неповного робочого дня або неповного робочого тижня, а також під час невиконання працівником у повному обсязі встановленої норми тривалості робочого часу вимогу щодо розміру оплати праці, застосовують пропорційно до відпрацьованого часу.

09:35 03.02.2022

Припинення трудового договору по закінченні строку не потребує заяви працівника й можливе у відпустці/на лікарняному (ВС/КЦС у справі № 640/498/17-ц від 26 грудня 2018 р.)

Традиційно, великим головним болем роботодавців було звільнення працівника, з яким укладався строковий трудовий договір, адже наприкінці такого строку працівник часто йшов на лікарняний, й такий стан справ міг тривати місяцями.

09:34 03.02.2022

Специфіка роботи неповнолітніх

Праця неповнолітніх має свою особливу специфіку. Неповнолітні особи, які не досягли 18 років у трудових правовідносинах прирівнюються до дорослих осіб (ст.187 КЗпП). При цьому, в галузі охорони праці, відпусток, робочого часу та інших умов праці неповнолітні користуються пільгами, які встановлені законодавством України.

09:32 03.02.2022

Як роботодавцю з’ясувати, е-лікарняний є первинним чи продовженням?

Роботодавець оплачує лише перші п’ять днів одного випадку тимчасової непрацездатності свого працівника незалежно від кількості лікарняних листків, якими його оформлено. Тож страхувальнику важливо знати, чи є різні лікарняні виданими в межах одного страхового випадку.

16:10 19.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора