A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Управління Держпраці застерігає!

Дата: 03.02.2022 09:36
Кількість переглядів: 244

Набула чинності Постанова Кабміну від 12.01.2022 року за № 2 — «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я». Держаудитслужба перевірить лікарні, в яких керівники примусово переводять медпрацівників на неповну ставку.

У випадках, коли працівнику буде встановлено неповний робочий день/тиждень, або працівник не в повному обсязі виконує затверджену норму тривалості робочого часу, оплата праці здійснюється із встановленого Постановою розміру пропорційно до відпрацьованого часу.

У Держпраці наразі констатують збільшення кількості звернень працівників медустанов про спонукання їх до написання заяв про переведення на неповний робочий день.

Щоб не допустити порушення прав працівників лікувальних установ при запровадженні неповного робочого часу та розмірів нарахованої зарплати, Управління Держпраці звертається до медиків повідомляти про дані факти до територіального органу в письмовій формі.

Посадовці Управління реагуватимуть на звернення медпрацівників негайно.   Про кожний випадок виявлення порушень прав медпрацівників територіальний орган інформуватиме Держпраці України. Наразі інспектори праці Управління Держпраці у Полтавській області розпочинають інформаційні заходи у закладах охорони здоров’я з метою недопущення порушення трудових прав та соціальних гарантій медпрацівників.

 

Головний державний інспектор Управління

Держпраці у Полтавській області

Тетяна ЖОЛОБ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора