Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Дата: від до Скинути

На віку, як на довгій ниві…

На віку, як на довгій ниві…

На території Удовиченківського старостату проживає довгожителька – Мотрона Петрівна Криволап. Народилася вона 22 листопада 1927 року в багатодітній родині. Тяжким горем для дитини став Голодомор, люди пухли з голоду. Вона, щоб якось пережити, шукала на полі мерзлу картоплю для млинців, якісь квітки, ягоди…

08:25 06.10.2021

Для Ксенії Рубаник анестезіологія – це її покликання

Для Ксенії Рубаник анестезіологія – це її покликання

Ксенія Рубаник – молода лікарка-анестезіолог, яка місяць тому почала працювати у КНП «Зіньківська міська центральна лікарня». Незважаючи на те, що за плечима молодої фахівчині лише два роки трудового стажу, керівник медзакладу Олександр Запорожченко схвально відгукується про неї: - Із Ксенією Рубаник мені доводилося співпрацювати ще в Полтавській лікарні. Спостерігав за її роботою, здібностями, підходом до справи. Ксенія Дмитрівна за місяць в Полтаві провела наркозів більше, аніж у Зінькові було всього операцій за рік. Намагаюся поступово залучати в Зіньківську громаду молоді та здібні кадри, вбачаючи великі перспективи розвитку міської лікарні.

10:33 05.10.2021

Віталій Музиченко: Монетизація субсидій – це механізм, який дає можливість людям економити

Віталій Музиченко: Монетизація субсидій – це механізм, який дає можливість людям економити

Субсидії, починаючи з травня 2021 року, надаються винятково у готівковій формі, а зекономлені кошти можна використовувати на власні потреби. Про це сказав заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

10:31 05.10.2021

Зіньківські школярі не залишаються осторонь соціальних проблем

Зіньківські школярі не залишаються осторонь соціальних проблем

Понад 7 кілограмів монет для онкохворих дітей зібрали у Зіньківському опорному закладі. Школярі долучилися до Всеукраїнської акції "Монетки дітям". Під час якої збирали монети номіналом у 25 копійок, які вийшли з обігу торік. Так, на рахунок благодійного фонду «Таблеточки» від опорного закладу переказано 640 грн (2560 монет). - Особливо важливо залучати дітей до допомоги іншим. Завдання дорослих – показати дітям, як можна допомагати тим, кому це потрібно. Навчити дітей бути відповідальними та чуйними зараз і в майбутньому. Ця акція – чудовий привід поговорити з дітьми про те, що в житті бувають різні ситуації, що є ті, кому ми можемо допомагати легко і швидко, - розповідає педагог-організатор закладу Ірина Панченко.

09:51 05.10.2021

Міграційна служба Полтавщини інформує: як отримати вже виготовлений біометричний документ

Міграційна служба Полтавщини інформує: як отримати вже виготовлений біометричний документ

Для отримання вже виготовленого біометричного паспортного документу достатньо:  •     переконатись, що він готовий та доставлений у підрозділ;  •  завітати до територіального підрозділу протягом робочого часу та отримати свій документ. 

09:48 05.10.2021

Кожна річ у Шенгаріївському музеї має свого «власника»

Кожна річ у Шенгаріївському музеї має свого «власника»

Історія шкільного музею в Шенгаріївці бере свій початок із 1989 року. Саме тоді за кошти колгоспу в селі було споруджено нову двоповерхову школу. Ініціатором створення та керівником краєзнавчого музею став учитель історії, ветеран війни Михайло Корнієнко. Учні пошукового  загону, який він очолив, відвідували сім’ї старожилів, збирали  стародавні предмети побуту, які стали першими експонатами. Підтримку в цих починаннях надавали заввіділком №5 с. Шенгаріївки колгоспу Попович М.Т., голова Першотравневої сільської ради Каленіченко М.М.. Багато предметів подарував сам Михайло Федосійович. До цього часу майже кожна річ у музейній кімнаті має свого «власника». Це були мешканці майже всіх сіл тодішньої Першотравневої сільської ради: Рябенька Г.П., Ослам Є.М., Циган В.Г., Храпач Т.С., Пасяда Є.С., Виниченко М.Т., Рябенька О.Г., Чиж О.П., Васильченко В.С., Даценко М.Ф. та багато інших. Анастасія Лавроненко, наприклад, передала в музей ручний ткацький верстат для виготовлення полотна з конопель та льону, який належав ще її прабабусі. У музеї проводили уроки народознавства, позакласні заходи.

08:44 05.10.2021

Не спалюйте суху рослинність!

Не спалюйте суху рослинність!

З початку вересня на території Зіньківської громади вогнеборці 12 Державної пожежно-рятувальної частини м. Зіньків 7 разів залучались на ліквідацію пожеж. Вогнем знищено до 4 га сухої рослинності, 4 будівлі та 500 тюків сіна. Основні причини пожеж – необережне поводження з вогнем громадянами при спалюванні сухої рослинності. 2 вересня близько 2 год 00 хв у с. Дейкалівка через необережне поводження з вогнем невстановленою особою виникла пожежа нежилого будинку та господарчої будівлі на загальній площі 120 м.кв. 4 вересня близько 13 год 00 хв в с. Пірки вогнем знищено нежитловий будинок площею 80 м.кв та 500 тюків сіна укосу 2021 року вагою близько 8 т. Причина пожежі необережне поводження з вогнем невстановленою особою. 7 вересня близько 17 год 30 хв в с. Ставкове через дитячі пустощі з вогнем згоріло 300 тюків сіна укосу 2021 року. 13 вересня об 11 год 50 хв та 16 год 40 хв пожежі сухої рослинності та сміття поблизу с. Бірки. Причина пожеж - необережне поводження з вогнем невстановленою особою. 16 вересня року о 16 год 10 хв пожежа сухої рослинності та сміття на відкритій території поблизу с. Покровське на площі 0,9 га. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

13:42 04.10.2021

Впорядкували ботанічну пам’ятку природи, що в Петрівці

Впорядкували ботанічну пам’ятку природи, що в Петрівці

У селі Петрівка, що входить до Шилівського старостинського округу, шумить ботанічна пам’ятка природи – славетний Дуб Черненка. За легендою, дуб посаджений на честь народження сина пана Черненка. Старожили говорили, що коли в сім’ї Черненків народжувався син, то саджали дуба, а коли донька – сосну. Відомо, що таких дубів у Петрівці було три, але на сьогодні він залишився один і вважається пам’яткою природного значення. 

13:40 04.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора