Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Дата: від до Скинути

Обережно: сказ!

Обережно: сказ!

Сказ – особливо небезпечна інфекційна хвороба людей і тварин, яка завжди закінчується смертю. Збудником сказу є вірус, який вражає центральну нервову систему. Вірус виділяється з хворого організму тварини тільки зі слиною. Зараження сказом відбувається через пошкоджені шкірні покрови, або слизові оболонки під час укусу, або при ослиненні. Резервуаром і переносником вірусу в природі є лисиці, але основну загрозу для людей становлять домашні та бездомні тварини, зокрема собаки та коти, які заражаються сказом на природі через укуси диких тварин. Вірус в слині хворої тварини з’являється за 10 днів до появи клінічних ознак захворювання. Ось чому за тваринами, які нанесли укуси людям необхідно проводити ветеринарний нагляд протягом 10 днів з моменту укусу.

13:14 30.09.2021

Подяка   за  щирість

Подяка за щирість

Від  себе  особисто,  а  також  від  усієї  родини Ісіченків,   хочу  висловити  велику  й   щиру  подяку депутату Полтавської обласної ради Івану Гришку    та  старості Бірківського старостинського округу Сергію Костенку за  їх  патріотизм,  бережне  ставлення  до історичного  минулого  свого  рідного  села  та  людей,  які    поклали  частинку  свого  життя  на  дослідження історії рідного краю.

13:00 30.09.2021

Вони чекають на вас!

Вони чекають на вас!

30 вересня Україна відзначає свято людяності й доброти – День усиновлення. Це національне свято усиновителів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів прийнявши в свої сім’ї дітей, котрі за різних обставинах втратили власні сім’ї.

08:30 30.09.2021

Шановні споживачі питної води!

Шановні споживачі питної води!

Міське комунальне підприємство повідомляє, що 4, 5, 6 та 7 жовтня цього року на артезіанських свердловинах міста буде проведено дезінфекцію водопровідного господарства.

08:22 30.09.2021

Шановні бібліотекарі Зіньківської громади!

Шановні бібліотекарі Зіньківської громади!

30 вересня в Україні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Це свято символізує глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури. Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку ? пам’яток писемності. Діяльність бібліотечних установ нашої громади ? багатогранна, а праця бібліотекарів – клопітка, складна і надзвичайно потрібна. В бібліотеках працюють наполегливі, відповідальні, освічені, самовіддані, уважні, чуйні та доброзичливі люди, справжні фахівці в галузі інформації, спеціалісти у сфері культури. Щиро дякую вам, дорогі бібліотекарі, за вашу благородну просвітницьку діяльність та розвиток суспільної культури! Упевнений, що ваш високий професіоналізм, творче ставлення до справи й надалі будуть допомагати людям отримувати корисні знання та розвивати свій духовний і культурний потенціал. Бажаю вам міцного здоров’я, енергії, добробуту та злагоди в родинах, невпинного творчого пошуку і вдячних читачів! З повагою - міський голова

07:55 30.09.2021

Міжнародний день музики у мистецькій школі

Міжнародний день музики у мистецькій школі

Напередодні Міжнародного Дня Музики 28 вересня до мистецької школи завітали учні 5-х класів Зіньківської гімназії ім. М. К. Зерова. Їх тепло зустріли ведуча Лариса Коніченко - викладач школи та Анастасія Хабалова - учениця, яка перевтілилася у професора музики Академії цікавих наук. Разом з артистами вони невимушено і граційно знайомили гостей з жанрами музики та розповідали цікавинки про музичні інструменти.

13:20 29.09.2021

Викошені узбіччя – безпека руху

Викошені узбіччя – безпека руху

Міська рада не стоїть осторонь проблем упорядкування узбіч доріг, що знаходяться на балансі Агентства місцевих доріг Полтавської області. Так, днями, залучивши техніку комунального підприємства, силами благоустрою Зіньківської міської ради було викошено узбіччя на ділянках доріг Зіньків – Полтава (до Опішнянської громади) та Зіньків – Гадяч.

15:55 28.09.2021

Міське комунальне підприємство «Зіньківський комунгосп» інформує

Міське комунальне підприємство «Зіньківський комунгосп» інформує

У місті Зіньків 30 вересня 2021 року з 8 год. 30 хв. до 16 год. 30 хв., в зв’язку з проведенням  працівниками ПАТ «Полтаваобленерго» робіт на лініях електромереж та відключенням електропостачання артсвердловини №10, буде припинено постачання питної води по вул. Воздвиженській (від №1 до № 23) та понижено тиск води в багатоповерхових будинках по вул. Погрібняка. 

14:05 28.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора