A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Впорядкували ботанічну пам’ятку природи, що в Петрівці

Дата: 04.10.2021 13:40
Кількість переглядів: 728

У селі Петрівка, що входить до Шилівського старостинського округу, шумить ботанічна пам’ятка природи – славетний Дуб Черненка. За легендою, дуб посаджений на честь народження сина пана Черненка. Старожили говорили, що коли в сім’ї Черненків народжувався син, то саджали дуба, а коли донька – сосну. Відомо, що таких дубів у Петрівці було три, але на сьогодні він залишився один і вважається пам’яткою природного значення. 

З роками огорожа, що була навколо дуба, струхла, тож днями працівниками відділу благоустрою Світланою Костирко та Володимиром Рябцем було виготовлено та встановлено нову.

- Надзвичайно приємно, що наші шилівчани «легкі на підйом». За короткий проміжок часу нам вдалося впорядкувати славетного дуба. А вчитель школи Андрій Бедюх проявив власну ініціативу та виготовив табличку, яку розташували поруч із дубом. Сподіваюся, що ця ботанічна пам’ятка природи ще не одне століття височітиме у Петрівці, нагадуючи молодим поколінням земляків про свою історію, - з гордістю та захопленням розповідає староста Шилівського старостату Віра Кімлик.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора