Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Північно-Східне міжрегіональне управління Держпраці інформує

Чи можна під час війни працевлаштуватись на нове місце, не звільнившись з попереднього

Працівник, який залишив робоче місце у зв'язку із бойовими діями і не встиг звільнитися, може направити своєму роботодавцеві заяву про звільнення за допомогою засобів зв'язку (за можливості).

13:24 28.06.2022

Примусова праця: як розпізнати й уникнути

З початку воєнних дій близько 7,7 мільйона українців були змушені покинути домівки й переїхати в інші регіони України. Якщо це про вас і ви в пошуках нової роботи, дізнайтеся, як не стати жертвою примусової праці.

13:14 27.06.2022

Сумісника оформлено основним працівником: чи подавати повідомлення про прийняття на роботу?

Роботодавці, юридичні або фізичні особи-підприємці, повинні подавати повідомлення про прийняття на роботу у разі укладання трудового договору чи контракту із найманим працівником.

10:07 23.06.2022

Торгівля людьми – це не міф, це реальність! Через війну Росії проти України зростають ризики торгівлі людьми

Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.

08:00 22.06.2022

Надання відпустки при народженні дитини батьку у період воєнного стану

Відповідно до статті 773 КЗпП України одноразова оплачувана відпустка при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів (без урахування святкових і неробочих днів) надається працівникам, а саме: 1) чоловіку, дружина якого народила дитину;

13:00 17.06.2022

Роботодавців можуть звільнити від нарахування заробітку мобілізованим: доопрацьовано законопроєкт №7251

Комітет ВРУ з питань соцполітики доопрацював законопроєкт №7251 щодо трудових правил на час війни. Зокрема, тепер роботодавців можуть звільнити від нарахування середньої заробітної плати  мобілізованим працівникам.

09:50 15.06.2022

Порядок призначення та звільнення в період воєнного стану державного службовця

Чи може керівник  відмовити держслужбовцю у звільненні за власним бажанням, враховуючи режим воєнного стану? Відповідно до статті 86 Закону України "Про державну службу" державний службовець має право звільнитися зі служби за власним бажанням, попередивши про це суб’єкта призначення у письмовій формі не пізніш як за 14 календарних днів до дня звільнення. Також державний службовець може бути звільнений до закінчення двотижневого строку, передбаченого частиною першою цієї статті, в інший строк за взаємною домовленістю із суб’єктом призначення, якщо таке звільнення не перешкоджатиме належному виконанню обов’язків державним органом. Суб’єкт призначення зобов’язаний звільнити державного службовця у строк, визначений у поданій ним заяві, у випадках, передбачених законодавством про працю. Враховуючи зазначене, керівник державної служби не може відмовити державному службовцю у звільненні за власним бажанням. 

10:46 14.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора