A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Привітали з 95-річчям жительку Тарасівського старостату

Дата: 30.11.2021 14:58
Кількість переглядів: 398

27 листопада свій 95-річний ювілей  святкувала жителька с. Пірки Марія Григорівна Рудь.

Життєвий шлях ювілярки був не з легких: доводилося і голодувати, і тяжко працювати.

Марія Григорівна народилася в с. Пірки Зіньківського району, в далекому 1926 році в багатодітній родині. Рано залишилася без батька, який загинув на війні, мати тяжко хворіла, була прикутою до ліжка. Їй доводилося вести домашнє господарство, доглядати братів, сестер та матір. Вночі заготовляла дрова, аби протопити в будинку.

Закінчила місцеву школу, де і здобула основні знання. Свою трудову діяльність розпочала в колгоспі різноробочою. Доводилося працювати біля корів та коней. Потім була заслана в Германію, пройшовши  страшний шлях: працювала на станку в умовах голоду й страху перед смертю та невідомістю. Була завербована в Донбас.

 У народі кажуть, що талант – це Божий дар. Тож сміливо можна сказати, що Марія Григорівна обдарована людина. Вона має чудовий голос, приймала участь у художній самодіяльності, співала в церковному хорі, і взагалі не уявляє своє життя без пісні.

На даний час Марія Григорівна проживає в своїх далеких родичів, які за нею доглядають та піклуються, оточуючи своєю турботою та любов’ю.

За дорученням міського голови Сергія Максименка, керуюча справами виконавчого комітету (секретар) Ганна Перехрест, рада ветеранів – Володимир ПРислонський та Сергій Мурадян, староста Тарасівського старостату Олена Ващук привітали ювілярку квітами та подарунками, побажали сильній духом жінці міцного здоров’я, благополуччя, Божого благословення, щоб кожен день дарував радість і позитивні емоції.

Сама ж іменинниця раділа гостям, співала пісні і дякувала за увагу до неї та теплі слова привітань. Вона із задоволенням розповідала про своє життя та поділилися секретом довголіття: все своє життя працювала і робила людям лише добро. Саме завдяки цьому Бог і подарував їй щастя дожити до такого поважного віку.

                                                                 Староста Тарасівського старостату Олена Ващук

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора