Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Дата: від до Скинути

До уваги громадян!

До уваги громадян!

За інформацією Полтавського обласного центру з гідрометеорології, у зв’язку зі зниженням температури повітря наприкінці дня сьогодні, 10 січня, із збереженням 11-14 січня, на дорогах та тротуарах можливе утворення ожеледиці (тонкий шар льоду, що утворюється на дорогах після відлиги).

14:40 10.01.2022

ПОЛТАВСЬКИЙ ВИМІР  ПРОГОЛОШЕННЯ АКТУ ЗЛУКИ МІЖ УНР І ЗУНР

ПОЛТАВСЬКИЙ ВИМІР ПРОГОЛОШЕННЯ АКТУ ЗЛУКИ МІЖ УНР І ЗУНР

Проголошення Соборності 22 січня 1919 року - історичний акт об’єднання українських земель в одній державі. Акт Злуки між УНР і ЗУНР увінчав столітні прагнення українців, розділених і поневолених Російською та Австро-Угорською імперіями, жити в єдиній незалежній  державі. Об’єднання українських земель відбулося з ініціативи і власної волі українців, а не було накинуто насильно зовнішніми чинниками. Подія заперечує тези ворожої російської пропаганди про те, що єдність України - результат політики Леніна чи Сталіна. Національна єдність – обов’язкова передумова успішного спротиву зовнішній агресії. Пам’ять про об’єднання УНР і ЗУНР в єдину Українську державу зберігали мешканці Західної України й українська політична еміграція в країнах Західної Європи й Америки. Ідея соборності  була ключовою для наступного покоління учасників українського визвольного руху у XX столітті 1920-1950 років. Головною метою боротьби Української повстанської армії було створення Української  соборної держави.  В ході сучасної російсько-української війни українські військові, так само, як і їхні попередники понад 100 років тому, відстоюють  незалежність і  соборність. В лавах Збройних сил   за цілісність нашої держави борються вояки, що походять з усіх її куточків.

09:53 10.01.2022

Міське комунальне підприємство «Зіньківський комунгосп» інформує

Міське комунальне підприємство «Зіньківський комунгосп» інформує

У місті Зіньків 11 січня 2022 року з 8 год. 30 хв. до 16 год. 30 хв., у зв’язку з проведенням працівниками ПАТ «Полтаваобленерго» робіт на лініях електромереж, можливе  припинення постачання або зниження тиску в системі постачання питної води

09:47 10.01.2022

«Об’єднує і надихає українців»: 30 років тому парламент затвердив «музичну редакцію» Державного Гімну

«Об’єднує і надихає українців»: 30 років тому парламент затвердив «музичну редакцію» Державного Гімну

30 років тому, 15 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила Державний Гімн України – національний гімн на музику Михайла Вербицького. Пам’ятна дата з ініціативи Українського інституту національної пам’яті згідно з Постановою ВР цьогоріч відзначається на державному рівні.

09:04 10.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора