Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Дата: від до Скинути

У Хрипках створили першу в області сімейну молочну ферму

У Хрипках створили першу в області сімейну молочну ферму

У невеличкому селі Хрипки Шилівського старостинського округу  нашої громади живе звичайна сім’я працелюбів, закохана в мальовничі пейзажі та безкраї простори рідного краю. Голова родини Вячеслав Голяченко ще з дитячих літ захоплювався тваринництвом, тому своє життя присвятив цій справі. Працював завідуючим ферми в Хрипках. Разом із дружиною Галиною 2004 року викупив господарство та серйозно взявся за розвиток тваринництва. Саме тоді й зародилася в подружжя ідея створення сімейної молочної ферми. Щоправда, на той час можливості для цього були переважно на заході України, тож родина продовжувала займатися улюбленою справою самостійно.

13:46 06.08.2021

"Зіньківські парубки" підкорили Чигиринщину

"Зіньківські парубки" підкорили Чигиринщину

Уже шостий рік поспіль у червні на славній козацькій Чигиринщині відбувається народне свято «Гармоністе, дзвінко грай». Його започаткували в селі Тіньки, ініціатором стала місцева сільська рада на чолі з головою Віктором Харченко та дійсно талановитими гармоністами-організаторами Андрієм Стусенко та Олександром Міщенко. Ці молоді хлопці щиро вболівають за популяризацію української гармоні на теренах Черкащини.

11:53 06.08.2021

Іван Гришко: «Матері – то святе!»

Іван Гришко: «Матері – то святе!»

Щороку працівники сільської ради, а тепер старостату впорядковують сільське кладовище, скошують траву та доглядають за могилами тих людей, родичі яких виїхали за межі села й не мають змоги приїжджати, або тих, у яких не лишилося зовсім нікого, хто міг би  попіклуватися про місце, де похована рідня.

11:48 06.08.2021

У ПП "Картопля Полтавщини" завершили перший етап жнив

У ПП "Картопля Полтавщини" завершили перший етап жнив

В аграріїв Зіньківської громади триває гаряча пора – збір зернових культур, один із найбільш важливих і відповідальних періодів у господарському циклі. Жнивували два дні й у ПП «Картопля Полтавщини». На новому комбайні Claas Tucano, який підприємство придбало цього року, невтомно трудилися Анатолій Дяченко та Олександр Маслій.

10:33 06.08.2021

Жнива в цифрах

Жнива в цифрах

Чудовий початок серпня – аграрії Полтавщини уже намолотили 1,5 млн тонн ранніх зернових! Середня урожайність становить 47,6 ц/га. Загалом збирання врожаю успішно наближається до фінішної прямої.

10:32 06.08.2021

Запрошуємо на медовий ярмарок "Свято меду"!

Запрошуємо на медовий ярмарок "Свято меду"!

До Дня українського бджоляра вперше на території Зіньківської громади буде проведено медовий ярмарок "Свято меду". Він запланований на 14 серпня. Місце проведення - центральна площа Зінькова, біля комунального закладу "Міський будинок культури". Початок - о 16:00.

09:54 06.08.2021

Цікавинки про Медовий Спас

Цікавинки про Медовий Спас

Медовий, або маковий, Спас, іще Перший Спас, Спас на воді — це народні назви православного свята в перший день Успенського поста, 14 серпня (1 серпня за старим стилем). Воно є одним із перших у серпні, присвячених Ісусові Христу.

09:53 06.08.2021

Проведено перевірку

Проведено перевірку

5 серпня 2021 року тимчасовою комісією з проведення контролю виконання заходів з дотримання карантинних вимог на території Зіньківської територіальної громади в місцях масового скупчення людей проведено перевірку суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, розважальної діяльності, надання послуг громадського харчування на території Зіньківської територіальної громади.

13:24 05.08.2021

Проведено засідання штабу  з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації

Проведено засідання штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації

Сьогодні відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19 на території Зіньківської громади. Засідання вів перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації Геннадій Хорошун.

18:06 04.08.2021

Відбулось засідання постійної комісії з аграрної політики, земельних відносин, природокористування та планування території

Відбулось засідання постійної комісії з аграрної політики, земельних відносин, природокористування та планування території

3 серпня  2021 року відбулось засідання постійної комісії з аграрної політики, земельних відносин, природокористування та планування території.

17:50 04.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора