A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Як у громаді підготувалися до зими

Дата: 04.10.2021 10:02
Кількість переглядів: 463

Щоб нинішньої зими в оселях, закладах, установах, на підприємствах було тепло, у Зіньківській громаді активно працювали не один місяць.

Так, МКП «Зіньківський комунгосп» зосередив увагу на виконанні підготовчих і ремонтних робіт на об’єктах водопостачання й водовідведення, підготовці водопровідно-каналізаційної мережі з заміною аварійних ділянок, технічних засобів і транспорту, снігоочисної техніки, забезпеченні теплом адміністративних, побутових, виробничих приміщень тощо.

На даний час фахівці підприємства вже завершили перевірку та ремонт водопровідної мережі протяжністю 58,63 км та 18,2 км каналізаційної мережі, підготовку артезіанських свердловин і каналізаційних насосних станцій. До кінця року заплановано виконати капітальний ремонт водогонів по вул. Гагаріна в Зінькові та вул. Миру в Покрівському. На КНС №№3, 4 ще необхідно здійснити гідроочищення приймальних відділень та оновлення металевого оглядового майданчика на КНС №4.

Серед об’єктів соціальної сфери всі заклади загальної середньої та дошкільної освіти готові до зими. Ті десять із них, які мають твердопаливні котли, забезпечені дровами, вугіллям у повному обсязі (684 куб. м та 105 тонн відповідно). Також 100% необхідного на зиму твердого палива мають Зіньківський центр первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторії та фельдшерсько-акушерські пункти в старостинських округах. До кінця жовтня планується завершити закупівлю 259 куб. м дров і для закладів культурної, спортивної сфер (сільських клубів, бібліотек, стадіону «Старт»). У закладах медицини, освіти, культури, соціальної сфери проводиться перевірка димових і вентиляційних каналів. У комунальній установі «Зіньківський центр соціальних послуг» для покращення теплозбереження встановили металопластикові двері, проводиться технічне обслуговування системи опалення.

У населених пунктах громади завершують поточні ремонти доріг. Так, уже завершені заплановані роботи в Дейкалівці, Великій Павлівці, Шилівці, Проценках, Пишненках, Кирило-Ганнівці, Ставковому, Бірках і Зінькові. Для очищення доріг і тротуарів від снігу та льоду заготовлено близько 90 тонн піщано-сольової суміші, 660 тонн піску, а також планується закупити ще120 тонн солі. Додатково цьогоріч закуплено 660 тонн піску,500 тонн щебеню, 50 тонн гранвідсіву. Для розчищення автошляхів громади буде залучена техніка сільськогосподарських підприємств.

Начальник відділу житлово-комунального господарства

Олександр Полюлях

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора