Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Вічна пам'ять Герою...

Дата: 22.08.2023 15:55
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

 

Зі східного фронту надійшла болюча звістка про загибель нашого земляка, уродженця села Удовиченки Зіньківської громади Свириденка Олександра Миколайовича. На війні Олександр був солдатом гранатометного відділення протитанкового взводу механізованого батальйону. Загинув 19 серпня внаслідок ворожого обстрілу біля населеного пункту Авдіївка Донецької області.

Народився Олександр Свириденко 25 травня 1980 року у селі Удовиченки в багатодітній родині. У 1995 році закінчив місцеву загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Навчався у Зіньківському професійно-технічному училищі №41, за спеціальністю – тракторист-машиніст. 1999 року призваний на службу до лав армії. Тривалий час працював у місцевому господарстві ПОСП «АФ «Перемога» трактористом. У 2006 році одружився та разом з дружиною переїхав до Полтави, де в листопаді 2022 року його призвали до лав Збройних Сил України.

- Мамо, обов’язково переможемо, неодмінно зустрінемося, по-іншому ніяк, адже у мене діти малі, чимало планів на майбутнє, - пригадує мама військовослужбовця.

Життя воїна обірвалося у 43-річному віці. Відважний Герой мужньо захищав українську землю. Понад усе бажав миру в нашій країні та найшвидшого повернення додому до дітей, дружини. Проте, на жаль, не судилось… Олександр Миколайович віддав власне життя за наш спокій та незалежність України.

Словами важко загоїти в серці болючу рану втрати. Світлий спомин про захисника назавжди залишиться в наших серцях. Висловлюємо щирі співчуття дружині Оксані Володимирівні, донькам – 17-річній Владиславі та 2-річній Поліні, матері Наталії Олексіївні, сестрам – Світлані, Таїсії, Яні.

Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях. Вічна пам'ять Олександру Свириденку!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора