Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

День вишиванки у Зіньківській громаді

Дата: 18.05.2023 19:13
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

 

💞Щороку 18 травня вся Україна заквітчувалася неперевершеними кольорами, святкуючи День вишиванки.

💙💛На жаль, другий рік поспіль ми відзначаємо це свято в умовах повномасштабного вторгнення російських окупантів. Та тим і сильна, українська нація, що навіть у страшні часи війни та випробувань, ми пам’ятаємо свої традиції, підтримуємо невичерпне джерело української культури та ідентичності.

💞Вишиванка є одним з впізнаваних символів України, а сьогодні вона стала ще й воїном, якого так боїться чужинська орда.

💞💪Саме з нагоди Дня вишиванки та задля підтримки Збройних Сил України було присвячено бібліоярмарок «Вишиванка – поема життя, закодована вічність в узорах», який за ініціативи Зіньківської публічної бібліотеки відбувся сьогодні у центрі нашого міста.

🥠🎋Усі учасники ярмарку поринули у різнобарв’я кольорів української вишивки, робили свій вибір між різноманіттям вишитих та мальованих картин, захоплювалися виробами з дерева, пластику чи металу, обирали серед безлічі іграшок, прикрас, композицій з мила та паперу, торгувалися за розсаду квітів, а ще частувалися смачною домашньою випічкою, варениками, узваром та пирогами… і, навіть, мали змогу придбати живого 🐓півня.

💞Черга з охочих була до прекрасної фотозони, хтось спробував себе в ролі майстра з пластилінографії та виготовлення ляльки-мотанки на майстер-класах від позашкільних закладів міста.

🎤🇺🇦А на сцені лунали вірші та пісні про вишиванку, червону калину та ярмарок у Зінькові від поетів-аматорів Зіньківщини Володимира Прислонського, Ганни Литовець-Гайдаш, викладачів та учнів Зіньківської музичної школи ім.Порфирія Батюка, радували непереможним українським гумором учасники театрального гуртка «Маска» з Лютенських Будищ.

🪖🇺🇦Нині триває збір коштів для придбання дороговартісного спорядження одному з наших земляків, жителю та члену багатодітної родини з с.Дейкалівка Роману Філяєву, який служить на Донецькому напрямку. Всі кошти в сумі 27 тисяч 30 грн., зібрані під час ярмарку, були вручені мамі солдата Галині Добряк на сцені після завершення заходу. А ще на передову до наших захисників поїдуть вишиті шеврони-обереги від Бірківських майстринь вишивки.

💙💛Дякуємо всім, хто долучився до організації та проведення нашого ярмарку: бібліотекарям сільських бібліотек-філій, учням та викладачам Зіньківської музичної школи ім.Порфирія Батюка, Зіньківського опорного ліцею №1 та Зіньківського ліцею ім.М.К.Зерова, Зіньківської станції юних техніків та Зіньківського будинку юнацької та дитячої творчості, колегам з міського будинку культури, дорослим і маленьким самобутнім майстрам народної творчості нашої громади, підприємцю відділу «Ваша книга» магазину «Всесвіт» Наталії Калініченко, поетам-аматорам Зіньківщини.

💞🇺🇦Вітаємо всіх зі святом вишиванки! 🇺🇦Віримо в нашу перемогу! 💪Віримо в ЗСУ! 💙💛Все буде Україна!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора