A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Тримаймо донорський фронт і наближаємо Перемогу разом!

Дата: 13.03.2023 09:12
Кількість переглядів: 139

Фото без опису

👪Кожен третій житель Землі хоча б раз у житті потребує переливання крові. При цьому є окремі категорії людей, які не можуть обійтися без донорської крові. В особливих випадках людині потрібні препарати крові довічно. Донорська кров потрібна хворим з хірургічною патологією, постраждалим у катастрофах, аваріях та нещасних випадках, пораненим військовим, хворим з онкологічною патологією тощо.🫄Нерідко переливання крові потребують жінки під час пологів. 🪖Війна створює нові виклики: кров щодня необхідна, аби рятувати поранених захисників і лікувати цивільних пацієнтів, тому потреби в донорській крові значно зросли.

👉Донорство приносить користь не лише тим, хто потребує крові, а й тим, хто її здає. Регулярне здавання крові зміцнює імунну систему людини та є профілактикою серцево-судинних захворювань, адже позбавляє надлишку крові, що створює навантаження на серце. Збір крові стимулює людський організм до запуску відновлювальних процесів та відтворення крові, таким чином відбувається омолодження.

📑📌За даними медичних досліджень, регулярне здавання крові збільшує тривалість життя людини до 7 років. Державою передбачена матеріальна компенсація та додаткові вихідні для донорів.

Хто може бути донором❓

👉Донором може стати будь-який громадянин України віком від 18 до 60 років, вагою не менше ніж 50 кг і без протипоказань, пов'язаних з наявністю певних захворювань. Для проведення процедури необхідно мати паспорт.

🙌Підготовка до здавання крові🫶

👉За три дні до здавання крові відмовтеся від прийому анальгетиків і аспірину, а також ліків, що їх містять (ці речовини погіршують зсідання крові).

‼️Не вживайте алкоголь за 48 годин до здавання крові. Виключіть із раціону жирну, смажену, копчену, молочну їжу, соління.

‼️Обов’язково виспіться і з’їжте легкий сніданок (солодкий чай, дієтичне печиво, каша на воді).

‼️Не куріть за годину до здавання крові.

‼️Не приходьте здавати кров, якщо відчуваєте нездужання (озноб, запаморочення, головний біль, слабкість).

‼️Під час огляду лікарем перед донацією відверто відповідайте на запитання і не приховуйте інформацію про вживання ліків, алкоголю, наркотичних речовин і перенесені захворювання.

🏥1️⃣4️⃣ березня 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣ року 🕰️ о 1️⃣0️⃣:0️⃣0️⃣ у КНП "Зіньківська міська центральна лікарня" відбудеться День Донора.

💙💛Шановні громадяни, для запису для здачі крові прохання звертатися за 📲тел.: 095-254-45-28 (Любов Вікторівна). 🕰Години: з 8️⃣:0️⃣0️⃣ до 1️⃣6️⃣:0️⃣0️⃣. 🗓Дні: з понеділка по п’ятницю.

👉Перед здачею крові всіх донорів буде обстежено. За бажанням можна безкоштовно отримати 📃довідку про групу крові та резус-фактор. Також безкоштовно можна пройти обстеження на ВІЛ та гепатит (📃отримати довідку можна через 14 діб у лікарні). Перед донацією крові для всіх донорів обов’язково будуть підготовлені ☕️🍩смаколики.

🙌Долучайтесь до донації, адже кожен, хто здає кров та її компоненти, автоматично стає героєм, рятуючи чиєсь життя. Тримаймо донорський фронт і наближаємо Перемогу разом🇺🇦🇺🇦🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора