A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Чужого горя та біди не буває…

Дата: 17.01.2023 08:05
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

📑🖋️У межах Меморандуму про співпрацю між Полтавською обласною радою та Благодійною організацією «Благодійний Фонд «Карітас Полтава», за підтримки Caritas Luxembourg, на теренах Зіньківської територіальної громади в 2022 році успішно було реалізовано проект «Модернізація та облаштування колективних центрів для ВПО в Полтавській області».

З початку повномасштабного російського воєнного вторгнення на територію України, колективні центри для внутрішньо переміщених осіб було облаштовано силами Зіньківської громади в семи навчальних закладах, зокрема у Бірківській та Лютенськобудищанській школах. На момент відкриття таких центрів головною проблемою створення комфортних умов проживання внутрішньо переміщених осіб була недостатня кількість меблів і побутової техніки.

🛠️Після реалізації проекту можна побачити якісно виконані ремонтні роботи сантехнічних вузлів, душових і пральних зон, дитячих просторів, облаштовані новими меблями кімнати тощо. Внутрішньо переміщені особи нашої громади отримали можливість почувати себе комфортно та затишно в колективних центрах.

🤝Нещодавно Благодійна організація «Карітас Полтава» подарувала у Бірківський та Лютенськобудищанський колективні центри проектори та екрани, завдяки яким не такими довгими будуть здаватися вечори для наших внутрішньо переміщених осіб та їх дітей.

Варто зазначити, що в рамках реалізації проекту також закуплено та встановлено дизельгенератори, завдяки яким колективні центри забезпечені електропостачанням під час аварійних відключень.

🧮На реалізацію проекту «Модернізація та облаштування колективних центрів для ВПО в Полтавській області» Благодійним фондом Благодійної організації «Карітас Полтава» було залучено понад 1 млн. грн., з бюджету Зіньківської територіальної громади – 202.2 тис. грн.

👪Коли зникне потреба в колективних центрах, результатами вищезазначеного проекту будуть користуватися жителі Бірківського та Лютенськобудищанського старостатів, з теплом і подякою згадуючи небайдужих людей, які в скрутну хвилину не залишилися осторонь чужої біди.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора