Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

З СІЧНЯ 2023 РОКУ ЗАЯВИ-РОЗРАХУНКИ НА ВИПЛАТУ ЛІКАРНЯНИХ І ДЕКРЕТНИХ СЛІД ПОДАВАТИ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

Дата: 02.01.2023 16:22
Кількість переглядів: 308

Фото без опису

🔰 Новий рік принесе нові повноваження Пенсійному фонду України. Із 2 січня Фонд буде виконувати функції уповноваженого органу управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку, тобто, виплачувати лікарняні та інші страхові виплати. 🔹 Це стало наслідком відповідної реформи, закріпленої Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 21.09.2022 р. №2620-IX.

☑️ Отже, органи Пенсійного фонду України фінансуватимуть такі види страхових виплат за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності:

1) допомога по тимчасовій непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, догляд за дитиною віком до 14 років або дитиною з інвалідністю віком до 18 років на весь період надання реабілітаційної допомоги, за наявності медичного висновку про необхідність стороннього догляду за дитиною;

2) допомога по вагітності та пологах;

3) допомога на поховання (крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли внаслідок нещасного випадку на виробництві).

⏩ Заява-розрахунок та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам подаються страхувальниками через вебпортал електронних послуг ПФУ, а також можуть подаватися у паперовій формі разом з електронною формою на електронному носії інформації до сервісних центрів Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області за основним місцем обліку страхувальників.

☎️ Додаткову інформацію можна отримати за телефоном «гарячої» лінії (0532) 56-95-31.

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора