A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

До уваги громадян!

Дата: 26.12.2022 15:04
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

📑У роботі першого пленарного засідання 24 сесії міської ради 23 грудня цього року з 26 депутатів взяло участь 20.

🖋️Пленарному засіданню передували засідання постійних комісій, в ході яких депутати погодили до розгляду на сесії питання та проекти рішень міської ради.

📒З інформацією про Програму соціально-економічного розвитку Зіньківської міської територіальної громади на 2023 рік виступив заступник міського голови Геннадій Хорошун. Депутати одноголосно підтримали проєкт програми.

🧮«Про бюджет Зіньківської міської територіальної громади на 2023 рік» доповідала начальник фінансового управління виконавчого комітету Зіньківської міської ради Світлана Слинько. Депутати більшістю голосів прийняли міський бюджет на наступний рік. Як зазначила в своєму виступі Світлана Слинько доходна частина бюджету на 2023 рік сформована відповідно до статей 64, 691 та 71 Бюджетного кодексу України та з врахуванням Податкового кодексу України.

При плануванні доходної частини бюджету Зіньківської міської територіальної громади на 2023 рік було враховано фактичне виконання доходної частини бюджету за результатами 11 місяців 2022 року.

Доходи загального фонду бюджету Зіньківської міської територіальної громади (без врахування міжбюджетних трансфертів) на 2023 рік визначено в сумі 169 975 600 гривень.

У загальній структурі доходної частини бюджету громади найбільшу питому вагу займають податок на доходи фізичних осіб – 53,7%, податок на майно – 16,3%, єдиний податок – 14,9%, рентна плата та плата за використання інших природних ресурсів – 10,5%, внутрішні податки на товари та послуги – 3,6% та інші податки та збори – 1,0%.

Видаткова частина бюджету Зіньківської міської територіальної громади на 2023 рік з урахуванням дотації вирівнювання становить 193 522 070 гривень, в тому числі видатки загального фонду складають 185 244 700 гривень, а спеціального фонду 8 277 370 гривень.

Видатки бюджету громади розраховані, виходячи з фінансових можливостей бюджету громади та в першочерговому порядку врахована потреба в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, на проведення розрахунків за електричну енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ з урахуванням нині діючих цін.

Також враховані видатки на соціальний захист, територіальну оборону та на підтримку внутрішньо-переміщених осіб, тощо.

✔️Депутати підтримали проект рішення «Про організацію харчування дітей у закладах загальної середньої та дошкільної освіти територіальної громади у 2023 році за кошти бюджету Зіньківської міської територіальної громади».

📝На пленарному засіданні затверджені розпорядження міського голови та договори укладені міським головою у міжсесійний період.

✔️На сесії було також прийнято ряд рішень з майнових та земельних питань.

📚У зв’язку з тим, що на час проведення сесії Кабінетом Міністрів України не був прийнятий розподіл освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, субвенцій на забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів та надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами депутати вирішили провести друге пленарне засідання 24 сесії після надходження відповідних документів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора