A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Шановні зіньківчани!

Дата: 09.12.2022 10:41
Кількість переглядів: 239

Фото без опису

Не можу не відреагувати на численні звернення, невдоволення жителів Зінькова та громади щодо відключення електропостачання.

📃Так, зокрема, в колективному зверненні жителі вулиці Беївської м. Зінькова просять «переглянути графіки відключення електроенергії на всій території Зіньківської територіальної громади», а також «включити всіх жителів м. Зінькова до черг графіку відключення світла».

‼️👉У черговий раз звертаю увагу жителів громади на те, що ні міська рада, ні міський голова не розробляють, не погоджують і не затверджують графіки відключень. Нам доводять їх до відома АТ «Полтаваобленерго» та Полтавська обласна військова адміністрація для вжиття заходів щодо забезпечення роботи об’єктів критичної інфраструктури та недопущення аварійних ситуацій.

Є три варіанти відключень. Наша громада, як і вся область, «розбита» на три рівні за тривалістю черги графіка погодинних відключень, які застосовуються почергово. Енергетики планували їх застосування з 5 грудня в режимі «4 години є електроенергія, 2 – немає», у реальності - в останні дні застосовується «2 є, 4 – немає». Окрім цього, в разі перебору доведеного ліміту потужності, вчора застосовувалися аварійні відключення, тривалість яких не визначається. У цьому варіанті вже не йде мова про дотримання графіку погодинних відключень, він звичайно ламається. І третій, найгірший варіант - повне відключення енергосистеми, так званий "блекаут", який ми пережили нещодавно.

Тепер стосовно дотримання справедливості - відключення всіх. Звучить вірно. Водночас ті зіньківчани, які закликають до цього, повинні розуміти, що ті дві лінії, які поки що не відключаються в Зінькові, несуть на собі і забезпечують централізоване водопостачання і водовідведення міста (включаючи і ті вулиці, електропостачання яких періодично відключається), роботу шкіл, дитячих садків, лікарні, банків і банкоматів, пекарень, військових, АЗС, дитячого будинку-інтернату, магазинів тощо. Далеко не всі з них мають генератори, а ті, що й мають, не зможуть акумулювати енергію необхідної потужності на тривалий час.

Відносно пропозицій відключати вибірково на цих лініях окремі частини вулиць, об'єктів, навіть в технологічному плані, як запевняють енергетики зробити неможливо.

Ось така непроста ситуація. Сподіваємося на краще, на наші Збройні Сили України, на збільшення виробництва електроенергії та відновлення об'єктів енергопостачання, яку знищила росія. Віримо в Перемогу 🇺🇦

Міський голова Сергій Максименко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора