A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Спільними зусиллями дбаємо та допомагаємо внутрішньо переміщеним особам нашої громади

Дата: 06.12.2022 11:10
Кількість переглядів: 98

У біді люди намагаються об’єднуватися і підтримувати один одного. Країни-сусіди теж не залишаються осторонь проблем, із якими наразі зіштовхується Україна.

📃🖋У жовтні цього року міський голова Сергій Максименко підписав Меморандум про співпрацю з Філією компанії «Людина в біді» (Clovek v tisni), в рамках діяльності, передбаченої проектом «Запровадження стратегії багатосекторної допомоги в умовах надзвичайної ситуації для забезпечення підтримки та захисту ВПО з особливою увагою на психічне здоров’я та психосоціальну підтримку (MHPSS) в умовах збройного конфлікту».

👉Метою проекту є об’єднання зусиль, спрямованих на забезпечення ефективної реалізації та захисту прав осіб, що постраждали внаслідок війни в Україні.

✅У організації «Людина в біді» вже чималий досвід роботи в Україні. З початку повномасштабного російського воєнного вторгнення на територію України ця організація проводила обстеження місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб, особливу увагу приділяли людям з особливими потребами. На період обстеження, у Артелярщинській школі Покровського старостату перебував значний відсоток таких людей. Якість споруди, старанність колективу, їх чуйне ставлення до ВПО та вищеперелічені фактори визначили вибір організації зупинитися на цьому закладі.

Серйозною проблемою цього закладу була система опалення, яка не забезпечувала відповідний температурний режим у приміщенні. Другий поверх не опалювався взагалі. Саме тому було вирішено провести реконструкцію системи опалення.

🗞На технічні обстеження та розробку проекту потрібно було чимало часу та зусиль. Кошторисна вартість робіт складає близько 1,5 млн грн. Всі роботи проводяться за рахунок благодійної організації. Як результат, можемо бачити, що на сьогодні:

📌на ІІ пов. споруди змонтовано систему опалення;

📌тривають роботи на І пов. та в підвальному приміщенні.

Також передбачено роздільне опалення І та ІІ поверхів, спортзалу, що дасть можливість ефективно використовувати енергоресурси.

🛠Після завершення робіт по системі опалення, буде проведено косметичні роботи по кімнатах, а в закладі можна буде поселити близько 100 внутрішньо переміщених осіб.

За прогнозами виконавця, ремонтні роботи планують завершити до нового року.

🏘Днями міський голова Сергій Максименко та заступник міського голови Геннадій Хорошун відвідали Артелярщинський заклад, поспілкуватися з дирекцією закладу, переселенцями та бригадою, яка виконує ремонтні роботи.

🤝Війна не сприймає байдужості, особливо зараз, у час російської агресії. Відрадно, що ми не залишились наодинці зі своєю бідою. Спільними зусиллями дбаємо та допомагаємо внутрішньо переміщеним особам нашої громади. Разом до Перемоги🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора