A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Мінцифри: 150 млн грн допомоги спрямують на розвиток цифрової України

Дата: 01.11.2022 15:08
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Влітку Мінцифри і Київстар підписали Меморандум про співпрацю у відновленні цифрової інфраструктури України. В межах меморандуму телеком-оператор передасть 300 млн гривень на цифровізацію. Половина цієї суми вже надійшла на державний рахунок через платформу UNITED24.

Ці кошти будуть спрямовані на модернізацію та будівництво цифрової інфраструктури України, посилення кіберзахисту та протидію кіберзагрозам, подальший розвиток нових цифрових технологій.

«Цифрова інфраструктура виявилася найбільш стійкою під час повномасштабної війни. І саме цифровізація стане одним з ключових елементів для успішного відновлення країни після війни. Дякуємо компанії Київстар за внесок у розвиток цифрової України. Така підтримка дозволить нам реалізувати топпроекти з цифровізації, щоб стати ще більш технологічними, швидкими та ефективними», — зазначив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За першим рішенням комісії 84,9 млн грн будуть розподілені на пріоритетні напрями Мінцифри. Це топпроекти, які сприятимуть посиленню безпеки та надійності цифрової інфраструктури під час повномасштабної війни:

Модернізацію та розвиток базових державних реєстрів Міністерства юстиції України — Державного реєстру речових прав та Державного реєстру актів цивільного стану. Це дозволить запустити нові цифрові послуги у соціальній та будівельних сферах.

Реалізацію проектів з цифрової трансформації нотаріату (е-нотаріат) та товаро-транспортних накладних (е-ТТН).

Модернізацію та розвиток транспортних реєстрів МВС. Зокрема, запуск цифрових послуг з реєстрації та перереєстрації авто в Дії, видачу цифрових посвідчень водія.

 

Детальніше – на сайті Мінцифри


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора