A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Як надається екстрена медична допомога людям з інсультом на Полтавщині?

Дата: 29.10.2022 13:31
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

2??9?? жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з інсультом.

Вирішальне значення в зниженні захворюваності, смертності та інвалідизації внаслідок інсульту належить первинній профілактиці цереброваскулярних захворювань. Разом з цим, істотний ефект дає оптимізація системи медичної допомоги хворим з ГПМК згідно лікувальних і діагностичних стандартів ведення таких хворих. Протягом останніх років відмічається тенденція до збільшення кількості звернень від населення з приводу судинних захворювань нервової системи.

?За 9 місяців 2022 року бригадами екстреної медичної допомоги (далі – ЕМД) Комунального підприємства «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Полтавської обласної ради» здійснено 6639 виїздів до хворих на гостре порушення мозкового кровообігу, з них доставлено в заклади охорони здоров’я Полтавської області 4846 пацієнтів. Бригадами ЕМД медична допомога хворим на гострий мозковий інсульт надається в повному обсязі, відповідно до затверджених стандартів. Транспортування здійснюється згідно клінічних маршрутів пацієнта в спеціалізовані ЗОЗ.

Лікарями-консультантами оперативно-диспетчерської служби цілодобово надається консультативна допомога пацієнтам з приводу артеріальної гіпертензії, цукрового діабету та порушень ритму, що становить важливу складову профілактичних заходів щодо попередження розвитку ускладнень. Служба ЕМД постійно співпрацює з первинною ланкою медичної допомоги, інформація про пацієнтів, які мають фактори ризику розвитку цереброваскулярної патології, передається в центри ПМСД для вчасного реагування сімейними лікарями.

Оперативна робота бригад ЕМД, дотримання стандартів надання екстреної медичної допомоги та маршрутів транспортування пацієнтів сприяє зниженню смертності та інвалідності внаслідок гострого мозкового інсульту.

КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я ПОР» за матеріалами Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Полтавської обласної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора