A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

НАГАДУВАННЯ ПРО ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ КОНТЕЙНЕРАМИ ДЛЯ твердих побутових відходів

Дата: 21.10.2022 13:05
Кількість переглядів: 252

Тверді побутові відходи (ТПВ) — це відходи, які утворюються в процесі життєдіяльності людини і накопичуються у житлових будинках, громадських, навчальних, лікувальних, торговельних та інших закладах. За більш відомою та вживаною в побуті класифікацією ТПВ можна назвати відходами споживання, тобто це ті відходи, що утворюються як безпосередньо в домашніх господарствах, так і в комунальній сфері в цілому.

До вартості послуг МКП «Зіньківський комунгосп» з вивезення твердих побутових відходів включено розрахунок витрат за вивезення виключно твердих побутових відходів, до яких належать:

?залишки овочів та фруктів, харчові та кухонні відходи;

?предмети та вироби з дерева, металу, скла, пластмаси та інших матеріалів, що вийшли з ужитку або втратили споживчі властивості;

?картон, папір газетний, пакувальний або споживчий;

?вироби зі шкіри та текстилю (взуття, одяг та ін.);

?різного роду тара (дерев’яна, скляна, металева, пластикова).

Шановні громадяни?? Опале листя та гілля не є твердими побутовими відходами, оскільки – це не продукти життєдіяльності людини і належать ДО СФЕРИ БЛАГОУСТРОЮ. До ТПВ також не відносяться будівельні відходи, великогабаритна побутова техніка, меблі, гілля тощо. Власник таких відходів зобов’язаний вивезти їх на міське сміттєзвалище самостійно (для жителів нашої громади плата за їх розміщення є безкоштовною), або ж звернутися у МКП «Зіньківський комунгосп» та замовити транспорт.

?Нагадуємо, що відходи з домоволодінь вивозяться МКП «Зіньківський комунгосп» на підставі договорів, обов’язкових для укладання всіма громадянами.

??Шановні громадяни, велике прохання дотримуватись правил благоустрою. Для утилізації органічних відходів, листя можна використовувати метод компостування та отримати органічне добриво і, навіть, ґрунт. Чиста громада — це показник культури мешканців, які проживають у ній! Будьте взаємно відповідальними!

Виконавчий комітет міської ради

Дирекція МКП "Зіньківський комунгосп"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора