A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Що робити, коли мобілізують зареєстрованого безробітного?

Дата: 21.10.2022 15:24
Кількість переглядів: 177

Інформує Державна служба зайнятості

Громадянам, які були мобілізовані до лав армії України, зберігають робоче місце та посаду. Однак, якщо людина мала статус безробітного - її знімають з реєстрації у центрі зайнятості. Адже, згідно чинного законодавства українці, які проходять військову службу, належать до зайнятого населення. А тому реєстрація у службі зайнятості припиняється.

Чому мобілізованого знімають з реєстрації в службі зайнятості?

Така норма передбачена тому, що під час мобілізації громадяни не можуть шукати роботу та відвідувати центр зайнятості. Тож після надання зареєстрованим безробітним мобілізаційних розпоряджень, повісток або розпоряджень військових комісарів, фахівець центру зайнятості приймає рішення про припинення реєстрації безробітного, припинення виплати допомоги у зв’язку з безробіттям.

Також варто зазначити, що українцям, які проходять військову службу, виплачується грошове забезпечення. Вони є платниками податків, а отже є застрахованими особами в системі загальнообов’язкового державного соцстрахування, зокрема на випадок безробіття.

Що робити після звільнення з армії?

Після закінчення військової служби громадянин у разі потреби може знову звернутися до центру зайнятості та отримати статус безробітного. Рішення про призначення виплати допомоги у зв’язку з безробіттям та її розмір прийматиметься відповідно до законодавства.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора