A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

«Хочу виїхати за кордон. Термін дії паспорта закінчився. Що робити?» – найзапитувана інформація, що надходить у месенджері на Facebook Міграційної служби у Полтавській області

Дата: 30.09.2022 11:57
Кількість переглядів: 213

Фото без опису

Отже нагадуємо, подати документи можна до будь якого підрозділу міграційної служби Полтавщини незалежно від місця реєстрації.

Також Кабінетом Міністрів України прийнято постанову, яка надає можливість продовжувати строк дії закордонного паспорта терміном на 5 років та вносити інформацію про дитину віком від 0 до 18 років до закордонних паспортів батьків/законних представників. Термін дії продовжується на 5 років від дати закінчення паспорта.

Скільки чекати на паспорт після подання на продовження терміну дії?

- Послуга надається у день звернення до відповідного підрозділу Державної міграційної служби.

Що робити, якщо дитині не оформлювали документи для виїзду за кордон?

- Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2022 року, фотокартки дітей вклеюються до паспортних документів громадян України для виїзду за кордон, із зазначенням персональних даних. Для цього потрібно: документи батьків для виїзду за кордон, свідоцтво про народження дитини та фотографії розміром 3,5*4,5 у кількості 2 (двох) штук.

Чи реалізовують дипломатичні установи України адміністративні послуги у контексті продовження строку паспортних документів громадян України для виїзду за кордон або вклеювання фотографії дитини до таких документів?

- Так, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2022 року, дипломатичні установи залучені до реалізації таких форм адміністративних послуг та мають повноваження щодо продовження строків паспортних документів громадян України для виїзду за кордон та вклеювання фотографій дітей до паспортних документів батьків, із зазначенням персональних даних.

Додатково інформуємо про те, що на сайті ДМС України працює електронний сервіс «Перевірка стану оформлення документів» https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html. Таким чином громадяни мають можливість переглянути стан готовності своїх документів, які оформлювали у підрозділі.

УДМС України в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора