A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Більше, ніж просто творчість

Дата: 18.08.2022 14:53
Кількість переглядів: 210

Фото без опису

Існує таке повір’я: «Коли народжується дитина, то Бог спускається на землю і цілує її. Поцілує в чоло – дитина виросте розумною та красивою, поцілує в ноги – буде спортсменом або танцюристом. А поцілує в руки – буде майстринею на всі руки?». Саме так можна сказати про Ніну Лисак, яка є втіленням дуже багатьох поважних чеснот: розумна, красуня, гарна господиня, Людина, яка реалізувалася у професії, надзвичайно цікавий співрозмовник і безмежно талановита майстриня.

?Народилася Ніна Лисак у селі Бобрівник нашої громади в багатодітній родині. Навчалася у Бобрівницькій загальноосвітній та Зіньківській середній школі №1. Ще змалечку була дуже кмітливою, допитливою, веселою дівчинкою. Дуже любила дітей, тож коли прийшов час обирати майбутню професію без вагань вступила до Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка, який успішно закінчила у 2011 році.

З 2011 по 2015 роки Ніна Володимирівна працювала керівником гуртків у Полтавському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді, а з 2015 року й донині працює у рідній Бобрівницькій школі ???вчителем хімії і біології.

?Разом із чоловіком Олександром виховують доньку та сина.

??У 2015 році, перебуваючи у декретній відпустці, Ніна почала захоплюватись мистецтвом рукоділля, відкриваючи в собі талант за талантом – це й бісерне ткацтво, як ручне так і на станку, в’язання джгутів, виготовлення прикрас для волосся у техніці «канзаші», виготовлення ростових квітів, герданів, кольє, сережок, браслетів, сумочок із бісеру, весільного декору… У роботі майстриня використовує бісер, натуральне каміння, різноманітну фурнітуру. Володіє різними техніками вишивки: хрестиком, гладдю, бісером. Її невтомними руками створено десятки ??картин, адже вишиває і природу, і тварин, і квіти, і портрети. Картини Ніни Лисак зачаровують гамою кольорів і майстерністю виконання. Вдивляючись у вишиті сюжети відчувається глибокий зміст, що передається через композицію вишивки.

?Окрім вишивання та бісероплетіння, Ніна в’яже: іграшки, светри, кардигани, сукні, всього не перелічити… Моделі своїх робіт створює сама, також стежить за модними новинками, переглядає «глянці», або ж відео в Інтернеті, запозичуючи цікаві елементи у свої вироби. Словами не можна передати всю красу, велич та загадковість її робіт. У кожну річ, що зроблена її руками, вкладено частинку душі майстрині, тож переглядаючи ці роботи отримуєш максимум задоволення.

??Відрадно, що серед нас є люди, які продовжують займатися улюбленими справами, додаючи трішки барв у світ, що навколо. Прихильної долі, Ніно Володимирівно, благополуччя та мирного неба Вам і Вашій родині!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора