A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Наталія Новікова: будували мрії та плани на майбутнє, але, на жаль, все перекреслила клята війна

Дата: 11.08.2022 09:10
Кількість переглядів: 174

Фото без опису

Війна – це завжди біль, страждання, руїни і часто втрата дому. Рятуючись від військових дій, багато українців змушені були покинути свої домівки та шукати прихистку в інших містах чи країнах, адаптуватися до нових людей і будувати власне гніздечко затишку і безпеки у новому місці.

?Покинути рідну домівку – важке рішення. Кожному, хто наважився на цей крок, сьогодні доводиться пристосовуватися до нових умов життя і статусу «внутрішньо переміщена особа».

У Кирило-Ганнівському старостаті на сьогодні проживає багато родин-переселенців, серед яких дві родини: Віктор та Наталія Новікови, Микола та Ніна (батьки Наталії) Басови та Валентина Новікова. До війни сім’я Новікових проживала в Харкові, тримаючи власний бізнес. Разом із ними проживала їхня донька Аня та онучка Саша, які нині знаходяться за кордоном. У родини були мрії та плани на майбутнє, але, на жаль, все перекреслила клята війна… Тікаючи із самого пекла Харківщини, вони навіть не знали куди їхати.

?На допомогу прийшов місцевий житель Кирило-Ганнівки Максим Калюжний, який знайшов нашій родині житло. За це ми йому щиро вдячні, - розповідає пані Наталія.

Зі слізьми на очах люди згадують про жах, який їм довелось пережити.

?Без води, хліба, освітлення та отоплення понад місяць наша велика родина проживала в Гракові. І коли з’явилася нагода виїхати ми, не вагаючись, залишили все та приїхали до Кирило-Ганнівки Зіньківської громади, оселившись в будинку, який нам надала родина Наталії та Олексія Окар. Як рідних людей нас зустріли місцеві жителі. Всі допомагали чим могли: приносили продукти, одяг, посадковий матеріал. Надзвичайно вражені добром і теплом, які проявили кирило-ганнівці до нашої родині, - говорить жінка.

?Не сиділи склавши руки і самі переселенці: посадили грядку, з якої нині мають ??добрий врожай. Господині вирощують на подвір’ї ?квіти, які ваблять око всієї родини. Віктор Іванович охоче ловить ??рибу та ділиться нею із місцевими жителями.

???Обидві родини не перестають дякувати за людяність, щирість, допомогу та гарне ставлення всім жителям Кирило-Ганнівки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора