Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

До уваги громадян!

Дата: 08.08.2022 13:45
Кількість переглядів: 163

Фото без описуФото без опису

?Державна служба України з надзвичайних ситуацій на виконання доручення Міністерства внутрішніх справ України до листа Полтавської обласної військової адміністрації стосовно надання методичних рекомендацій щодо порядку роботи місць із масовим перебуванням людей, зокрема торговельно-розважальних центрів, під час оголошення повітряної тривоги у межах компетенції повідомляє.

?Кодексом цивільного захисту України (далі – Кодекс) та Порядком розроблення планів діяльності єдиної державної системи цивільного захисту,

затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 09 серпня 2017 р. № 626 (далі – Порядок), визначено, що з метою упорядкування та координації дій суб’єктом господарювання розробляється план реагування на надзвичайні ситуації або Інструкція щодо дій персоналу у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, які затверджуються керівником такого суб’єкта господарювання. Зазначені документи повинні містити відомості про можливі (прогнозовані) надзвичайні ситуації, які можуть виникнути на об'єкті, сигнали оповіщення про небезпеку, дії персоналу після отримання таких сигналів, маршрути евакуації персоналу в безпечні місця, його укриття у захисних спорудах цивільного захисту, заходи із збереження матеріальних цінностей тощо.

?Крім того, відповідно до вимог статті 91 Кодексу та Порядку проведення навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов'язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 2013 р. № 819, керівний склад та фахівці органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання незалежно від форми власності, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, у перший рік призначення на посаду і періодично один раз на 3 – 5 років зобов’язані проходити навчання з питань цивільного захисту у навчально-методичних центрах сфери цивільного захисту.

?Враховуючи вищезазначене, рекомендуємо суб’єктам господарювання (керівникам об’єктів із масовим перебуванням людей) забезпечити виконання вимог Кодексу та Порядків, інших нормативно-правових актів у сфері цивільного захисту, також врахувати розроблені рекомендації щодо заходів безпеки в торговельно-розважальних закладах під час воєнного стану, які додаються та примірний алгоритм дій населення за сигналами оповіщення цивільного захисту.

?Алгоритм розміщено на вебпорталі ДСНС у розділі Нормативна база/Методичні рекомендації/Примірний алгоритм дій населення за сигналом оповіщення цивільного захисту “Увага всім”, “Повітряна тривога”.

Заступник голови Полтавської ОВА Дмитро БОНДАР


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора