A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

У Зіньківській міській лікарні активно впроваджують лапараскопічну апендектомію

Дата: 02.08.2022 09:07
Кількість переглядів: 179

Фото без опису

Гострий апендицит – це одне з найбільш поширених захворювань черевної порожнини, з яким стикалося чимало людей. Його не лікують медикаментозно, ця недуга стовідсотково вимагає оперативного втручання. На сучасному етапі розвитку медицини видалення апендикса (апендектомію) переважно виконують лапароскопічно. Цю методику активно впроваджують у комунальному некомерційному підприємстві «Зіньківська міська центральна лікарня».

За словами директора медзакладу Олександра Запорожченка, у лікарні є всі можливості, аби провести операції найменш травматично для пацієнта.

?Апендектомія – операція, в ході якої видаляють апендикс – червоподібний відросток. Це стається у випадку його запалення або ж у випадку хронічного апендициту, який зараз у хірургії іноді діагностують як кишкову коліку. Після лапароскопічної операції слідів на шкірі (рубців, шрамів) практично не залишається, або вони ледь помітні. Зменшується ризик розвитку спайок і ускладнень з боку операційної рани, на відміну від відкритої операції. Також лапароскопічна операція супроводжується значно меншим вираженим больовим синдромом, раніше відновлюється функція кишківника, – говорить Олександр Володимирович.

?Шановні громадяни, при підозрі на апендицит – не зволікайте, одразу звертайтеся до хірургів, котрі нададуть вам необхідну допомогу!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора