Пані Олена: працювати на благо країни, створювати робочі місця, сплачувати податки і зберегти свою справу
Через російське воєнне вторгнення на територію України, чимало родин змушені були евакуюватися. Однією з таких є родина пані Олени із Харкова, яка з березня цього року проживає на території Зіньківської громади. У рідному місті вони мали успішний заклад громадського харчування, який приносив неабияке задоволення та дарував посмішки відвідувачам. Проте, на жаль, все залишилося у минулому… Щоб допомогти економіці рідної країни та продовжити улюблену справу, ця мужня родина вирішила відкрити затишну кав’ярню у Зінькові.
У вас дуже гарне місто. Я в захваті від кількості та різнобарв’я квітів, чистих вулиць і щирих людей. Почуваю себе майже як вдома, - ділиться своїми враженнями власниця кав’ярні.
За освітою Олена магістр управління готельно-ресторанною справою. У сфері громадського харчування працює вже 9 років, у кавовій індустрії – 5 років.
Звідки з’явилася любов до кави?
До 18 років не пила каву взагалі і не сприймала її. Випадково потрапила на роботу до однієї кав’ярні у своєму місті і закохалася у напій, зерна і кавову культуру. З того часу кава стала моїм захопленням.
Чому саме кав’ярня?
Я завжди мріяла про власний заклад. Кав’ярня – чудовий формат для початку. Плюс любов до кави. От пазл і склався. Моя сім’я завжди говорила, що вірить у мене, тож доклавши чимало зусиль у мене все вийшло. У Харкові в нас був успішно працюючий заклад, але, на жаль, його довелось евакуювати через війну.
Що стало поштовхом до відкриття кав’ярні у нашому місті?
Поштовх до відкриття закладу у Зінькові дуже простий – працювати на благо країни, створювати робочі місця, сплачувати податки і зберегти свою справу.
Яка назва та концепція Вашого закладу? Чи важко було реалізовувати задумане?
Назва: "Кав’ярня у Зінькові". Наша концепція полягає у створенні такого місця, де б кожен зміг відволіктись від буденності в приємній атмосфері за чашечкою смачної кави.
Яка кава найсмачніша, на Вашу думку, і чому?
Якщо говорити взагалі, то обираємо лише каву свіжого обсмажування – вона найсмачніша, бо зберігає найбільше смакоароматичних якостей. У нашому закладі саме така. Якщо обирати напій, то виключно одвічна класика – капучино.
Найголовнішим у своїй справі власниця закладу вважає якість, щирість та відданість. Олена поступово налагоджує співпрацю із місцевими кондитерами, розробляє десерти, які незабаром також з’являться у кав’ярні. Зупинятися на досягнутому жінка не збирається, адже у планах – більше.
Окрім роботи, маєте захоплення? Як на сьогодні проводите своє дозвілля?
Маю двох собак, люблю фотографувати, цікавлюся сучасною українською літературою. З останнього прочитаного дуже рекомендую "Франческу" Доржа Бату про космічні робочі будні українського письменника в НАСА.
Чого б Ви побажали нашим захисникам і кожному українцю?
Якомога швидше повернутись додому з довгожданою Перемогою