A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Поради щодо вибору якісного та смачного морозива!

Дата: 29.06.2022 11:06
Кількість переглядів: 75

Сьогодні на прилавках магазинів можна побачити неймовірну кількість морозива на будь-який смак: класичний пломбір, шоколадне ескімо, плодово-ягідний сорбет тощо. Але на що варто звернути увагу, аби обрати якісний та смачний продукт?

Упаковка та форма

Насамперед, слід звернути увагу на упаковку та форму морозива: упаковка має бути герметичною та без пошкоджень, а сам продукт правильної форми (змінена форма говорить про те, що морозиво тануло, а значить – зіпсоване). Повторне заморожування продукту та порушення цілісності упаковки сприяє розвитку патогенної мікрофлори, тому може бути небезпечним для вживання.

Етикетка та склад

На етикетці обов'язково має бути вказана наступна інформація: фізична адреса виробника, назва продукту, склад, харчова та енергетична цінність, термін придатності та умови зберігання, вага, відповідне маркування. 

Обирайте морозиво, яке не містить у складі штучних стабілізаторів, барвників, а також рослинних жирів. Особливо небезпечні барвники: понсо 4R (E124), тартразин (Е102), сонячний захід (Е110). Безпечні барвники: бетаніни, антоціани, хлорофіли, аннато. 

Уникайте позначки ТУ (технічні умови), адже вона говорить про те, що морозиво вироблено за індивідуальною рецептурою, а вона не завжди проходить всі контролі якості.

 

ДСТУ

Звертайте увагу на ДСТУ. Для морозива є три стандарти: 4733, 4734 та 4735. 

4733 - найсмачніше та найбільш натуральне морозиво, адже до його складу заборонено додавати рослинні жири. Воно густе, має жовтуватий колір.
4734 - морозиво плодово-ягідне, щербет, заморожений лід. В такому морозиві молоко замінюють на воду або цукровий сироп. 
4735 - морозиво, в яке додають пальмову та кокосову олії. Смак такого морозива менш насичений, воно швидко тане.

Обирайте тільки якісне морозиво та отримуйте корисну насолоду!

 

 Провідний лікар ветеринарної медицини

та протиепізоотичної роботи

Полтавського районного управління Марина Гринь


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь