A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Роботодавців можуть звільнити від нарахування заробітку мобілізованим: доопрацьовано законопроєкт №7251

Дата: 15.06.2022 09:50
Кількість переглядів: 169

Комітет ВРУ з питань соцполітики доопрацював законопроєкт №7251 щодо трудових правил на час війни. Зокрема, тепер роботодавців можуть звільнити від нарахування середньої заробітної плати  мобілізованим працівникам.

За інформацією Федерації роботодавців, 7 червня на засіданні Комітету ВРУ з питань соціальної політики та праці при розгляді законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо оптимізації трудових відносин» (р.№ 7251) підтримано правку Г.Третьякової, яка врегульовує питання звільнення роботодавця від обов’язку збереження середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу, із залишенням для цих працівників місця роботи (посади). Окрім цього, таким працівникам залишається виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Держбюджету України відповідно до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Федерація також нагадала, що у 2014-2015 р.р. роботодавцям здійснювалася компенсація витрат середнього заробітку цим категоріям працівників за рахунок коштів Держбюджету. Починаючи з 2016р. роботодавці за рахунок власних коштів зберігають середній заробіток вище переліченим категоріям працівників.

На запит бізнесу 06 червня ц.р. відбулася зустріч з бізнес-активом ФРУ, де обговорювались можливі шляхи послаблення навантаження на роботодавця зі збереження середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу.

 

Головний державний інспектор Управління

Держпраці у Полтавській області

Тетяна ЖОЛОБ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора