A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Святкові дні в червні

Дата: 08.06.2022 13:03
Кількість переглядів: 132

Статтею 73 КЗпП встановлено 9 святкових днів (зокрема 1 травня – День праці, 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні) та 4 неробочі дні – релігійні свята, в які не проводиться робота (7 січня і 25 грудня – Різдво Христове, один день (неділя) – Пасха (Великдень), один день (неділя) – Трійця).

Відповідно до статті 67 КЗпП у випадку, коли святковий або неробочий день, визначений статтею 73 КЗпП України, збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

До початку повномасштабної війни уряд затвердив, що 13 та 27-28 червня будуть неробочими днями.

Таким чином, українців могли чекати довгі вихідні 11-13 червня (субота-понеділок) та 25-28 червня (субота-вівторок, з перенесенням одного робочого дня на липневу суботу).

Однак ст. 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлено інші правила на період воєнного стану, а саме призупинено дію ст. 73 КЗпП щодо визначення святкових і неробочих днів.

Тому 13 та 28 червня є звичайними робочими днями, робота в які оплачується у звичайному порядку (під час воєнного стану).

 

Головний державний інспектор Управління

Держпраці у Полтавській області

Тетяна ЖОЛОБ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора