Полуниця: користь і небезпека ягоди
Користь полуниці безсумнівна і загальновідома. Крім чудового смаку, полуниця має чимало переваг. Полуниця містить багато вітамінів (А, В9, К, РР, Е, Н), мікроелементів – цинк, фосфор, магній, кальцій, мідь, калій, натрій, марганець, залізо, бром, а також в ягоді є антиоксиданти та глікозиди. Крім усього іншого, полуниця корисна тим, що:
• Має протизапальну та нейропротекторну дії.
• Містить багато вітаміну С.
• Знижує кров’яний тиск.
• Може боротися не лише зі стресом, а й із раком.
• Знижує ризик виникнення вікових проблем із зором.
• Допомагає регулювати рівень глюкози, знижує ризик розвитку діабету, а також поліпшує його симптоми.
• Покращує стан м’язів і тканин організму.
• Допомагає детоксикації організму.
• Зменшує запалення.
• Запобігає утворенню тромбів, є судинорозширювальним засобом, що поліпшує приплив крові до мозку і знижує ризик інсульту.
• Покращує стан шкіри.
• Поліпшує настрій і розумове функціонування.
Провідний лікар ветеринарної медицини відділу ветеринарної медицини та протиепізоотичної роботи Полтавського районного управління
Марина Гринь