A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

На Полтавшинi завершили перерахунки пенсіонерам, якi працюють

Дата: 27.05.2022 16:03
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

Виплати - у червнi, але 31 квiтня.

???? За останнiми статистичними даними, на Полтавщинi налiчується 411,3 тис. пенсіонерiв. 3 них понад 88 тисяч продовжують офiцiйно працювати. Частиною четвертою статтi 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсiйне страхування» передбачено щорічний перерахунок пенсiй такiй категорii пенсioнерiв з 1 квiтня. Право на перерахунок визначає страховий стаж, набутий людиною на 1 березня рокy, в якому вiн проводиться.

??????Обов'язковою умовою для зазначеного перерахунку є факт продовження роботи пiсля призначения/перерахунку пенсй та набуутя у зв'язку з цим необхiдного страхового стажу (якщо особа пiсля признаачення чи пiсля попереднього перерахунку пенсй продовжувала працювати та набула не менще 24 мiсяцiв страхового стажу, або менше 24 мicяців страхового стажу, але пiсля призначення чи пiсля попереднього перерахунку пройшло не менше двох рокiв).

???? Вже другий рiк поспiль на час проведения перерахунку впливають змiни, у законодавствi, внесенi до термiнiв i форми подания звітності з єдиного внеску. Адже з 1 сiчня минулого, 2021 року, здiйснюється щоквартальне (замiсть щомiсячного) подання єдиной звiтность з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцальне страхування i податку на доходи фiзичних осiб 3 розбивкою по мiсяцях звiтного кварталу. Строки подання такой звiтностi (податкового розрахунку) встановлено протягом 40 календарних днiв, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Вiдтак податковий розрахунок за 1 квартал 2022 року страхувальники подавали з 31 квiтня по 10 травня п.р. Саме тому перерахунок пенсiй працюючим пенсюнерам, передбачений законодавством, працівники Фонду провели наприкiнцi травня, але дата перерахунку залишилася незмiнною- 1 квiтня.

???? Також слiд врахувати, шо для того, шоб знайти для пенсioнера найбільш вигiднi умови, перерахунок проводився за двома напрямками, або лише з урахуванням страхового стажу, набутого пiсля призначення (попереднього перерахунку) пенсй, або, в разi доцільностi, - з урахуванням стажу та заробiтної плати, набутих пiсля призначения (попередного перерахунку) пенсй. У першому випадку на Полтавщинi перерахували понад 37 тис. пенсiй, у другому - понад 4,5 тисяч.

???? Виплата перерахованих пенсiй буде проводитись у червнi з доплатою за квiтень i травень.

??????Пенсioнерам не потрiбно додатково звертатись до установ Пенсiйного фонду, оскiльки перерахунок проведений в автоматичному режимi.

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора