Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Вічна пам'ять Герою...

Дата: 18.05.2022 16:57
Кількість переглядів: 293

Фото без опису

І знову сльози, смуток, біль та відчай… Сьогодні наша громада попрощалася вже з другим своїм земляком, який загинув захищаючи територіальну цілісність та незалежність України.

Біля Свято-Успенського собору у Полтаві об 1??1?? год. відбулася панахида за вісьмома бійцями, які полягли на війні. Серед них - наймолодший воїн - зіньківчанин Віталій Карась.

На в'їзді в село Сиверинівка аж до сільського клубу живим коридором зустрічали Героя сотні людей – рідні, близькі, друзі, знайомі, небайдужі земляки, побратими, які прийшли та приїхали провести в останню дорогу Віталія Карася та вклонитися його мужності й відвазі.

Народився Віталій Карась 1 грудня 1996 року у селі Сиверинівка нашої громади. Закінчив Зіньківську загальноосвітню школу №3. Навчався в Охтирському технікумі сільського господарства. Потім продовжив навчання у Сумському аграрному університеті. Здобувши спеціальність інженера-механіка, працював у Сумському транспортному ДЕПО.

30 січня 2020 року був призваний на військову службу.

????25 квітня цього року, внаслідок ворожого обстрілу в районі виконання бойових завдань, поблизу населеного пункту Шебелинка Балаклійського району Харківської області механік-водій-кранівник обслуги реактивної артилерійської батареї реактивного артилерійського дивізіону, солдат Віталій Васильович Карась загинув.

Ризикуючи власним життям, майже з перших днів ворожого вторгнення Віталій обороняв територіальну цілісність і суверенітет України, оберігав наше мирне небо, віддавши своє життя за кращу долю майбутніх поколінь.

Не дожив, не долюбив, не домріяв… Страшна війна забирає найкращих… Не можливо передати біль і розпач через непоправну втрату.

Кожен мешканець Зіньківської громади схиляє голову перед відважністю, стійкістю та патріотизмом Віталія!

У пам’яті всіх, хто знав Віталія Карася, він назавжди залишиться веселим, життєрадісним, щирим, справжнім патріотом та... назавжди 25-річним Героєм. Своїм життям він захищав нас, українців, та наше майбутнє.

Похоронили Віталія Карася з військовими почестями на кладовищі його рідного села.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять відважному сину українського народу, мужньому захиснику та справжньому патріоту України.

Ніколи не пробачимо. Ніколи не забудемо. ?????Царство небесне, вічна, світла пам’ять та безмежна слава Герою. Спочивай з Богом, наш Захиснику…

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора