A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Шановні громадяни!

Дата: 14.05.2022 20:20
Кількість переглядів: 165

Фото без опису

Сьогодні наша громада попрощалася із загиблим на війні Юрієм Берлізовим ????????

????????Живим коридором від домівки до кладовища проводжали Героя родина, односельці, друзі, знайомі, жителі Зіньківської громади.

Народився Юрій Олександрович 2??9?? січня 1??9??8??2?? року в сім’ї колгоспників. Зростав веселим, кмітливим, здібним. Його внутрішній світ був у повній гармонії з природою, яка наділила його таким рідкісним людським талантом – жити по правді і робити тільки добро.

- Це був надзвичайно світлий чоловік, лагідний, порядний, активний, життєрадісний. Він завжди був в гущі спортивного культурномасового життя громади, - пригадують односельці.

Після закінчення Ставківської загальноосвітньої школи служив в Українській армії, потім проходив понадстрокову службу в м. Десна. Повернувшись до рідної домівки працював у колгоспі, потім одружився і працював у м. Полтава. Має 8 діток. З 2015 року – учасник АТО. У 2016 році підписав контракт, бо зрозумів, що немає нічого почеснішого, ніж захист Батьківщини.

Юрій Берлізов – справжній воїн, командир відділення І зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 92 окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка, старший сержант.

- 2??5?? лютого 2??0??2??2?? року під час тяжкого бою поблизу с. Петрівка Харківського району Харківської області, виконуючи бойове завдання по відбиттю значно переважаючих сил противника, Юрій отримав поранення несумісне з життям, - розповідають однослужбовці. – Підрозділ, у складі якого був Юрій, відступав, втрачаючи чимало живої сили та техніки, тому тіло Юрія, ймовірно, вже без ознак життя опинилося на території, що тимчасово була підконтрольна ворогові. До недавнього часу Юрій вважався зниклим безвісти і будь-яка інформація про нього була відсутня. Але 1??1?? травня механізовані підрозділи нашої бригади, які звільняли території, відтісняючи ворога все далі від Харкова, знайшли тіло Юрія із беззаперечними доказами, що це саме він. Ця звістка стала трагічною для нас усіх. Але ті, хто воював поруч із ним, назавжди запам’ятають його рішучість, сміливість, героїзм та любов до Батьківщини.

У пам’яті своєї родини, знайомих та друзів він назавжди залишиться справжнім патріотом та доброю світлою людиною, життєрадісним та веселим, активним та готовим допомогти кожному…

Зіньківська громада сумує з приводу непоправної втрати та висловлює співчуття всім рідним і близьким Героя, який віддав життя за Україну та наше майбутнє.

Розділяємо біль гіркої втрати із великою родиною Героя. Нехай зранена душа Воїна знайде прихисток у Царстві небесному.

????Вічна пам'ять та вічна Слава полеглому захиснику України! Герої не вмирають!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора