A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

З травня 2022 року змінено умови виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

Дата: 05.05.2022 14:59
Кількість переглядів: 172

На зображенні може бути: текст

???? Слід звернути увагу на наступні аспекти:

???? 1) за березень та квітень 2022 року допомога на проживання надається всім внутрішньо переміщеним особам, відомості про яких включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб та які звернулись за її призначенням до 30 квітня, включно;

???? 2) з травня 2022 року така допомога буде надаватися внутрішньо переміщеним особам:

??- які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій;

??- які перемістилися з території територіальних громад, що перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);

??- у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг. Таке рішення Уряду дозволяє внутрішньо переміщеним особам, які повернулися на постійне місце проживання, але мають зруйноване житло, продовжувати отримувати допомогу на проживання.

???? Важливо?? Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) затверджений наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

???? Нагадуємо, що допомога на проживання надається внутрішньо переміщеним особам у розмірі: для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць; для інших осіб - 2000 гривень на місяць.

???? Звертаємо увагу, що законодавством передбачена норма, яка зобов'язує внутрішньо переміщених осіб у разі повернення до покинутого місця постійного проживання протягом трьох днів повідомити про це органи соціального захисту населення за місцем отримання довідки або після повернення до покинутого постійного місця проживання, для скасування довідки про взяття на облік, як внутрішньо переміщеної особи. Повідомлення також можна подати через Портал Дія.

???? При цьому дія довідки не скасовується для внутрішньо переміщених осіб, які повернулися до покинутого місця постійного проживання, але є власниками пошкодженого або знищеного нерухомого майна внаслідок бойових дій, які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора