A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Дата: 28.04.2022 16:20
Кількість переглядів: 178

28 квітня: Всесвітній день охорони праці – Хустська міська рада

28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Його запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням.

Цьогорічний девіз Всесвітнього дня охорони праці: «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я».

За оцінками Міжнародної організації праці (далі – МОП) щорічно відбувається понад 270 мільйонів нещасних випадків на виробництві, які ведуть до відсутності працівника на робочому місці більше 3 днів, і близько 160 мільйонів випадків хвороб без смертельного результату.

У МОП підкреслили, що завдяки ефективному соціальному діалогу Уряд та соціальні партнери можуть брати активну участь на всіх етапах процесів прийняття рішень з охорони праці. Це важливо, як під час розробки та перегляду політики і нормативно-правової бази з питань охорони праці для вирішення постійних та нових проблем у галузі охорони праці, так і під час їх практичного застосування на робочому місці.

Соціальний діалог не тільки сприяє вдосконаленню політик та стратегій у галузі охорони праці, а й допомагає швидше та з більшою ефективністю їх реалізовувати.

Для запобігання нещасним випадкам на виробництві існує ціла система захисту, яка в Україні отримала назву «Охорона праці». Вона функціонує з урахуванням специфіки того чи іншого виробництва і спрямована на розробку відповідних інструкцій, приписів, правил з техніки безпеки, проведення навчання та інструктажів персоналу тощо.

Не зважаючи на умови воєнного стану Диканське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області пропонує роботодавцям і працівникам використати цей день для підвищення обізнаності щодо впровадження безпечної практики на робочих місцях. Приділити увагу середньо- і довгостроковій перспективі, включно з відновленням і забезпеченням готовності в подальшому інтегрувати відповідні заходи в системи та політику управління безпеки і здоров’я на роботі на рівні підприємств. Адже значущість результатів будь-якої діяльності не може бути вищою за здоров’я та життя працівника!

 

Диканське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора