A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

МОЗ розповіло про працевлаштування внутрішньо переміщених медпрацівників

Дата: 27.04.2022 08:00
Кількість переглядів: 154

Міністерство охорони здоров’я повідомило, що врегулювало норми працевлаштування медпрацівників, які через війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи, у медзаклади інших регіонів України.

Адже через активні бойові дії та/або окупацію населених пунктів, де мешкали медпрацівники, а також через пошкодження чи повну руйнацію медзакладів, в яких вони працювали, медпрацівники вимушені змінювати місце роботи.

Тимчасове залучення медиків із числа внутрішньо переміщених осіб у заклади охорони здоров'я врегульоване наказом МОЗ «Про облік та табелювання медичних працівників, які надають медичну допомогу поза основним місцем роботи в період воєнного стану на території України» від 04.03.2022 р. № 414.

Робочий час медпрацівника обліковують у закладі, до якого його направили. Надалі ці дані спрямовують до закладу за основним місцем роботи і після чого медпрацівник отримує зарплату.

Працевлаштування медичних працівників із числа внутрішньо переміщених осіб може здійснюватися й за сумісництвом, якщо є наявні вакансії.

 

 

Головний державний інспектор Управління

Держпраці у Полтавській області

Тетяна ЖОЛОБ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора