A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Обговорили нагальні питання

Дата: 22.04.2022 16:32
Кількість переглядів: 137

На зображенні може бути: текст

????Сьогодні під керівництвом міського голови Сергія Максименка відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті міської ради.

????Члени комісії детально обговорили важливі питання порядку денного, зокрема: запровадження обмежувальних заходів на території Зіньківської громади під час Великодніх свят; створення добровільного формування цивільного захисту та заходи з протидії пожежам у природних екосистемах, розташованих на території Зіньківської громади.

????Зокрема, на виконання рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської обласної військової адміністрації від 20 квітня цього року в Зіньківській громаді передбачається проведення комплексу заходів щодо створення безпечних умов проведення Великодніх свят, забезпечення громадського порядку, охорони життя та здоров’я населення, недопущення терористичних актів.

????Обмежувальні заходи передбачають проведення релігійних обрядів в культових спорудах лише за участі духовенства та осіб, що забезпечують богослужіння (з розрахунку 1 особа на 4 кв.м., але не більше 10 осіб).

????Освячення пасок можна буде проводити тільки поза комендантською годиною (з 5 години до 22 години) та за відсутності тривог з інтервалом кожні 10 – 15 хвилин для запобігання скупченню вірян.

????Відділенню поліції №4 Полтавського РУ ГУНП України в Полтавській області доручено здійснення контролю за дотриманням релігійними організаціями та прихожанами вищезазначених обмежень та забезпечення дотримання правопорядку на територіях релігійних споруд та прилеглих до них територій упродовж 23 – 24 квітня цього року.

????Комісія зобов’язала Зіньківський підрозділ Державної служби з надзвичайних ситуацій забезпечити постійну готовність аварійно-рятувальної частини та обладнання для оперативного реагування на надзвичайні ситуації та небезпечні події в період свят.

????З метою проведення допоміжних робіт по ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, особливо в населених пунктах, які найбільш постраждали під час російського воєнного вторгнення, громадяни, які бажають брати участь у розборі завалів, рятуванні людей, наданні допомоги потерпілим, розвантаженні гуманітарних вантажів та інших заходів, можуть долучатися до добровільних формувань цивільного захисту (https://www.facebook.com/2408258682793685/posts/3277524995867045/).

????Члени комісії одноголосно вирішили посилити контроль щодо заборони спалювання сухої трави і рослинності, розкладання багать, збереження тваринного та рослинного світу, недопущення відвідування населенням лісових масивів, в’їзду до них автотранспортних засобів тощо, а до порушників вживати адміністративні заходи у відповідності з вимогами «Кодексу України про адміністративні правопорушення».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора