A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Спеціаліст працює на двох посадах: чи можна на одну з них ввести простій?

Дата: 21.04.2022 08:00
Кількість переглядів: 143

Якщо особа обіймає посади за основним місцем роботи та за внутрішнім сумісництвом, чи можна на одну з них ввести простій, а на іншу — повну оплату за виконану роботу?

Простій — це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами, що визначено частиною 1 статті 34 КЗпП України.

Чинним законодавством не передбачено обмеження введення простою на одній або кількох посадах одного працівника, але зазначене повинно бути обумовлене обставинами, визначеними у частині 1 статті 34 КЗпП України.

На час простою не з вини працівника оформлюється акт простою (фіксуються причини, які зумовили призупинення роботи) та наказ власника або уповноваженого ним органу.

Якщо простій має цілодобовий (тижневий) характер, власник або уповноважений ним орган повинен у наказі обумовити необхідність присутності або відсутності працівника на роботі (така позиція викладена у листі Міністерства праці та соціальної політики України «Щодо організації роботи під час простою на підприємстві» від 23.10.2007 р. № 257/06/187-07).

Порядок оплати часу простою визначений у статті 113 КЗпП України.

 

 

Головний державний інспекторУправління

Держпраці у Полтавській області

Тетяна ЖОЛОБ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора