A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

ПІДВИЩЕНІ НОРМИ ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ ОСІБ, ЯКІ ВХОДЯТЬ ДО СКЛАДУ ДОБРОВОЛЬЧИХ ФОРМУВАНЬ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

Дата: 06.04.2022 15:43
Кількість переглядів: 193

На зображенні може бути: 1 особа та текст

????Особи, які входять до складу добровольчих формувань територіальних громад, віднедавна мають право на підвищені норми пенсійного забезпечення.

????Це право визначається Законом України від 15 березня 2022 року “Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення норм, що регулюють питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих Захисників і Захисниць України, та надання їм соціальних гарантій”.

????Отже, зазначені вище особи за наявності необхідних посвідчень матимуть при оформленні пенсії ті ж умови, що і військовослужбовці з числа учасників бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни. Зокрема, їм надано право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками - 50 років та за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків і 20 років у жінок.

????У разі загибелі осіб, які входять до складу добровольчих формувань територіальних громад, під час виконання завдань, необхідних для забезпечення оборони України, членам їх сімей надано право на підвищені норми пенсійного забезпечення, тобто такі, що передбачені для членів сімей загиблих військовослужбовців.

?? Телефон для довідок: (05353) 3-15-72.

Відділ обслуговування громадян  1 м. Зіньків (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління ПФУ в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора