A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Як би ворог не хотів нас знищити та зламати, життя триває і народжується нове, попри війну в країні

Дата: 24.03.2022 15:56
Кількість переглядів: 136

Незважаючи на збройну агресію Росії, українці не втрачають духу та сили віри. За час російського вторгнення у Зіньківській громаді з 24.02 по 24.03 народилося 10 немовлят та укладено 7 шлюбів.

Крім того, інформуємо, що відповідно до постанови КМУ від 5 березня 2022 року № 204 знято обмеження на використання коштів грошової компенсації «пакунку малюка» на весь період воєнного стану плюс один місяць після його завершення. Таке рішення дозволяє родинам під час воєнного стану використовувати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» на будь-які необхідні товари - їжу, ліки, пальне для того, щоб переміститись в безпечне місце. Адже це – питання життя та здоров’я новонародженої дитини.

Родинам, які не зможуть відкрити новий поточний рахунок зі спеціальним режимом використання, щоб отримати на нього кошти компенсації, дозволено перераховувати її на будь-який рахунок родини, який вже відкритий в АТ КБ «ПриватБанк».

Для отримання грошової компенсації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» один з батьків має подати заяву з копією свідоцтва про народження та довідкою з пологового будинку про неотримання натуральноїдопомоги «пакунок малюка».

Якщо свідоцтва про народження немає, то до заяви достатньо додати копію документа, що підтверджує факт народження дитини в закладі охорони здоров'я або поза ним.

У разі відсутності батьків заяву можуть подати патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни новонародженої дитини. В такому випадку до заяви вони додають:

• копію рішення районної, районної у місті Києві держадміністрації, виконавчого органу міської ради або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною);

• копію рішення районної, районної у місті Києві держадміністрації, виконавчого органу міської ради про влаштування дитини в сім'ю патронатного вихователя або до дитячого будинку сімейного типу, або прийомної сім'ї (для сім'ї патронатного вихователя, прийомної сім'ї або дитячого будинку сімейного типу);

Заява з необхідним пакетом документів подається особисто за місцем проживання/перебування/звернення отримувача до уповноважених осіб (старост Зіньківської громади) або до центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Зіньківської міської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора