A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

На Полтавщині достроково почали виплачувати пенсії за березень

Дата: 02.03.2022 16:58
Кількість переглядів: 139

Незважаючи на введений в країні воєнний стан, органи Пенсійного фонду України повинні забезпечити пенсійними виплатами своїх підопічних. На Полтавщині таких людей майже 414 тис.осіб.

Із 2 березня, тобто раніше законодавчо встановленого терміну, літні люди почали одержувати соціальні гарантії за поточний місяць. На кінець дня у повному обсязі були профінансовані пенсії колишніх військовослужбовців, а також пенсійні виплати тих, хто одержує виплати через поштові відділення та банківські установи, - з 4 по 10 березня і з 4 по 9 березня відповідно.

Причому переважна більшість пенсій перераховані на підставі урядової постанови від 16 лютого 2022 року, тому виплати почнуть надходити у підвищених розмірах. Звичайно, лише у тих випадках, коли підвищення законодавчо обгрунтовані.

Як зазвичай буває під час масових перерахунків, збільшення виплат у кожного пенсіонера буде різним, адже розраховується показник індексації за спеціальною формулою з урахуванням зростання інфляції і збільшення середньої заробітної плати за три попередні роки.

Найбільша кількість людей — понад 108 тисяч — одержать підвищення до ста гривень. Близько 89 тисяч пенсій зростуть на суму від ста до двохсот гривень.

Зважаючи на те, що люди свого часу мали різні заробітки і мають у підсумку різну тривалість страхового стажу, зафіксовані і більш суттєві суми підвищень, зокрема:

- 350 — 400 гривень — 16,3 тис.осіб;

- 400 — 450 гривень — 19,3 тис.осіб;

- 450 — 500 гривень — 19,3 тис.осіб.

У деяких полтавських пенсіонерів — а таких майже 26 тисяч - у березні пенсії зростуть на тисячу і більше гривень.

Аналіз, проведений у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області, свідчить , що загальна потреба на виплату пенсій в регіоні у березні зросте майже на 142 млн. грн. За оперативними даними, сума пенсійних виплат досягне 1 млрд 804,5 млн.грн.

Крім того тим людям, чиї пенсії не підпадають під індексацію( були призначені протягом останніх трьох років), з 1 березня буде здійснена щомісячна доплата у розмірі 135 грн.

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області

Календар перерахунку пенсій: наскільки зростуть виплати до кінця року |  Економічна правда


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора