A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Полтавське РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області інформує

Дата: 22.02.2022 07:57
Кількість переглядів: 305

Рятувальники мало не щодня залучаються до порятунку людей на водоймах країни. Так, від початку року на воді врятовано 78 осіб, із яких 10 - діти. Водночас загинуло 66 людей, із яких 6 – діти.

Так, на Черкащині 20 лютого до рятувальників надійшла інформація, що в акваторії р. Дніпро, в районі с. Жовнино Золотоніського району, на відстані 200 м від берега відкололася крижина з 8 рибалками. До місця події прибули надзвичайники, водний патруль поліції, було залучено місцевих рибалок. Вже незабаром людей було знято з крижини місцевими рибалками та в супроводі працівників ДСНС доставлено до берега. Медичної допомоги врятованим не знадобилось.

У Сумській області 20 лютого на р. Охтирка в м. Охтирка надзвичайники врятували особу 1967 року народження, яка через власну необережність провалилась під кригу. Врятовану було доставлено до реанімаційного відділення Охтирської центральної районної лікарні.

Водночас, на Луганщині на р. Айдар в смт Новопсков, Старобільського району, фахівці Служби порятунку врятували двох підлітків 2008 та 2006 років народження, які переходили річку по навісному мосту та він під ними проломився.

У Полтавській області 20 лютого від працівників поліції до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про зникнення поблизу с. Кам'яні Потоки Кременчуцького району двох хлопчиків 2012 року народження. Рятувальники долучилися до пошукових робіт. Працівниками ДСНС було обстежено прибережну територію та акваторію заплав р. Дніпра на площі 11 га. До пошукових робіт було  залучено 30 чоловік особового складу ДСНС, з них 5 чоловік водолазно-рятувального відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Зранку 21 лютого водолази вилучили тіла двох загиблих дітей з плавнів річки Дніпро.

Наразі спостерігається потепління, внаслідок якого, крига стає ламкою та небезпечною для людини тому дотримуйтесь елементарних правил безпеки!

  • виходити на лід можна тільки за стійкої морозної погоди;
  • забороняється виходити на лід, товщина і міцність якого вам невідомі;
  • переходити водойми потрібно в спеціально позначених і обладнаних для цього місцях;
  • забороняється спускатися на лижах з крутого берега на неперевірений на міцність і товщину лід;
  • забороняється збиратися на кризі великими групами в одному місці;
  • не можна виходити на лід: у місці з’єднання річок; у випадку швидкої течії річки у цьому місці; за наявності вмерзлих у лід дошок, палиць та інших предметів;
  • у випадку різного забарвлення льоду; під час сильного перепаду температури й потепління;
  • не вживайте спиртні напої біля водойм;
  • пильнуйте за дозвіллям дітей та пояснюйте їм небезпеку тонкої криги.

Якщо з вами сталася надзвичайна подія, або ви стали свідком такої, - не зволікайте, телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Найголовніше правило, яке вас убезпечить від лиха - не виходьте на лід!

Начальник Полтавського РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області Сергій ПРУГЛО

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора