Страва, що до смаку закоханим
Напередодні Дня св. Валентина до Регіонального центру профтехосвіти завітав випускник, який навчався за фахом «Кухар, кондитер».
Олександр Хавалець нині працює в Казахстані. Під час розмови він поділився рецептом страви, яка подобається багатьом закоханим парам. Це форель із тигровими креветками. Для її приготування потрібні форель (700/650 г), лимон (130 г), сіль (2 г), тигрові креветки (200/150 г), цибуля ріпчаста (44/ 40 г), шампіньйони (200/150 г), моцарела (100 г), біле сухе вино (50 г), масло (50/48 г), спаржева квасоля (100/98 г), бальзамічний оцет (20 г). Із риби слід витягти хребет, кістки, потім її посолити, поперчити, збризнути соком лимона. Креветкам треба провести первинну обробку, після чого нарізати їх на шматочки та обсмажити на маслі разом із подрібненою кубиками цибулею, додавши нарізані на шматочки гриби. Наприкінці смаження слід посолити й додати сир. Цією начинкою необхідно нафарширувати форель, покласти ту на розігріту, змащену олією сковороду й обсмажити до готовності, додавши вино. Окремо на маслі потрібно обсмажити квасолю, нарізану на шматочки по 4 см, із додаванням оцту. І з нею та шматочком лимону подавати страву.
Тетяна Миколаєнко