A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Світлана Манойло: непосидюча й відкрита до людей

Дата: 23.02.2022 13:30
Кількість переглядів: 423

Вислуховує громадян, які звертаються до сільради, незалежно від годин прийому

Зважаючи на непосидючий характер Світлани Манойло, 2006 року жителі населених пунктів, що входили до Артелярщинської сільської ради, обрали жінку сільським головою. Й однозначно не помилилися.

Світлана Олексіївна – родом із Зінькова. Отримавши освіту вчителя початкових класів загальноосвітньої школи, пішла працювати педагогом у Артелярщинський заклад середньої освіти. Із 2002 року за сумісництвом обіймала ще й посаду директора сільського будинку культури. На виборах 2006-го жінку обрали Артелярщинським сільським головою.

Світлана Олексіївна досконало знає все, що стосується її компетенції. І знає проблеми не лише кожного з трійки сіл, які входили до складу сільради, а буквально кожної вулиці в населених пунктах, іноді здається, ледь не кожної родини. За час роботи, зокрема з дітьми та молоддю, вона добре відчула атмосферу села, людей, які тут мешкають, дбаючи про своє сьогодення й майбутнє.

Неодноразово від неї можна було почути: «Я дуже люблю свою роботу». І це підтверджується тим фактом, що в неї немає днів прийому – приймає людей щодня. Довідки видає також кожного дня.

Незалежно від того, яка година робочого дня, обід чи не обід, якщо людина прийшла до сільради, то лише з якоюсь проблемою. Насамперед цю людину слід вислухати. І треба обов’язково порадити, посприяти, допомогти, хоча б морально. Та й чимось зарадити, якось задовольнити її потреби… Просто так, знічев’я, залишаючи свої звичні справи, ніхто до влади не звертається, – вважає Світлана Манойло.

До речі, проявилася ділова жилка цієї жінки й в благоустрої села. За ініціативою та сприяння Світлани Олексіївни в центрі Артелярщини з’явилися величезні квітники, металеві зварені артоб’єкти. До одного з них, «Куточка закоханих», із навколишніх сіл почали приїздити молодята, аби сфотографуватися та застібнуть замок за весільним звичаєм. Вважається, що, провівши цей обряд, пара вже ніколи не розійдеться. Допомагав Світлані Манойло у створенні всього цього директор школи Михайло Довгаль. Разом із учнями та їхніми батьками в селі висаджено парк, де облаштовано дитячий майданчик, встановлено лавочки. Біля ставка з’явилася альтанка. Своїми силами для молоді села Світлана Олексіївна організувала будинок дозвілля. А в приміщенні колишнього магазину, який уже почав був перетворюватися на руїни, на сьогодні церква.

Після створення Зіньківської міської територіальної громади населені пункти Артелярщинської сільської ради ввійшли до Покровського старостинського округу. Світлана Манойло працює в ньому діловодом. А люди завдяки їй мають можливість пишатися своїм селом.

Світлано Олексіївно, вітаємо Вас із ювілеєм, зичимо здоров’я на довгі роки, нових звершень і перемог! Нехай із Вашої непосидючості беруть приклад!

Оксана Манойло та друзі

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора