A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

АПТЕКА ПРАЦЮВАТИ БУДЕ!

Дата: 14.02.2022 08:30
Кількість переглядів: 338

Приміщення колишньої аптеки №24 у Зінькові готують до відкриття аптеки, у якій будуть доступні й необхідні для населення препарати

Для більшості жителів нашої громади приміщення по вул. Воздвиженській, 63, у Зінькові традиційно асоціюється з аптекою. І саме такий заклад, що важливо, буде тут працювати.

Відповідно до вимог міськради, в аптеці відпускатимуть медпрепарати за державною програмою «Доступні ліки» та здійснюватимуть безоплатний і пільговий відпуск лікарських засобів за рецептами. На даний час триває робота з оформлення ліцензії на реалізацію наркотичних засобів, психотропних речовин. Така ліцензія видається на кожен аптечний заклад (приміщення) окремо, і він при цьому повинен відповідати вимогам чинного законодавства.

Тому наразі в приміщенні тривають ремонтні роботи. Вирішується питання з ремонтом системи опалення та приєднання до газопостачання. На сьогодні в майбутній аптеці вже відреставровано автентичні меблі. Вони зроблені з дерева груші. Дерев’яна основа меблів має складну структуру, яка змінюється з часом, адже дерево – один із найбільш рухливих матеріалів, стан якого значною мірою залежить від умов зберігання. Відтак реставраційні роботи були досить кропіткими. Але завдяки цьому збережено та відновлено функціональне призначення аптечних меблів, які мають понадсторічну історію. До речі, раніше в закладі не тільки відпускали ліки. Тут готували настоянки, екстракти, еліксири, сиропи, мазі, пасти.

– Відрадно те, що в планах – повернути й працівників колишньої аптеки №24, – розповіла Надія Василенко, яка була керівником цього закладу. – Особисто мені переможець аукціону на право оренди запропонував і надалі очолювати аптеку. Я погодилася, адже в цьому приміщенні пропрацювала завідувачкою понад 17 років. Незабаром, привівши у відповідність до ліцензійних вимог саме приміщення, аптека відкриється та надалі виконуватиме свою важливу місію – забезпечення населення доступними та необхідними ліками.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора