A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

У міській раді обговорили питання територіальної оборони

Дата: 09.02.2022 14:11
Кількість переглядів: 229

8 лютого 2022 року  під головуванням міського голови Сергія Максименка відбулася нарада щодо організації територіальної оборони на території Зіньківської громади.

Участь у нараді взяли   працівники міської ради,  правоохоронних органів, першого відділу Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки  та   керівники громадських організацій   "Учасники бойових дій Зіньківщиини в АТО" - Дубина М.В. та  ГО "Ветерани АТО Зіньківщини" - Омельченко П.В.

«З  01 січня 2022 року набув чинності Закон «Про основи національного спротиву», який було ухвалено в липні 2021 року. Відповідно до цього закону був створений окремий рід Збройних Сил України – Сили територіальної оборони. Від того, як ми організуємо роботу на місцях, залежатиме ефективність функціонування територіальної оборони. Важливо проводити роз’яснювальну роботу серед населення про принципи та першочергові завдання тероборони. Жителі громади мають бути обізнані та організовані», - сказав міський голова Сергій Максименко.

Павло Омельченко  зауважив, що питання треба детально вивчити , щоб належним чином  організувати формування  частин територіальної оборони в нашій громаді.

Михайло Дубина сказав, що серед основних завдань, які покладено на територіальну оборону, є: своєчасне реагування та вжиття необхідних заходів щодо оборони території, захисту населення  та майна від надзвичайних ситуацій, участь у підготовці громадян України до національного спротиву,  забезпечення умов для безпечного функціонування органів державної влади і органів місцевого самоврядування, участь в охороні і обороні важливих об'єктів і комунікацій, протидії інформаційним  операціям противника, тощо.

Відтак, в ході наради були детально обговорені проблемні питання та визначені  першочергові  заходи щодо створення  добровольчого формування Зіньківської територіальної громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора